×
Terug naar overzicht

Nieuws

Voorleesexpress

Media- en taaleducatie

19 april 2018

Een keer per jaar in oktober start het voorleesseizoen van VoorleesExpress Zwolle. De VoorleesExpress is een beproefde, laagdrempelige en effectieve methode om ouders te activeren in de taalontwikkeling van de kinderen. Hierbij willen we graag samenwerken met voorscholen, basisonderwijs, logopedie, GGD, welzijn, e.a.

De VoorleesExpress
De VoorleesExpress introduceert het voorleesritueel in taalarme/laaggeletterde gezinnen. De vrijwilliger komt een half jaar lang, wekelijks, een uurtje bij het gezin thuis om voor te lezen aan de kinderen (2-8 jaar). Zij betrekt de ouders en geeft hen de handvatten om zelf voor te lezen en (bibliotheek)boeken in huis te halen. Kijk op de website voor alle informatie.

Verbinding tussen thuis en school
Veel kinderen starten het basisonderwijs al met een taalachterstand. De rol van ouders in de schoolontwikkeling van hun kinderen is onmisbaar. Om taalachterstanden te voorkomen en tegen te gaan bij jonge kinderen, moet er passend en taal-stimulerend schools aanbod van hoge kwaliteit worden gerealiseerd. Daarbij is het belangrijk dat de ouders de ontwikkeling van hun kinderen actief ondersteunen en dat de professionals optimaal zijn toegerust.

Samenwerken
We kunnen veel voor elkaar betekenen! Zo kunnen wij het leesplezier en de taalvaardigheid van jullie leerlingen helpen bevorderen en de ouders handvatten geven om de taalontwikkeling van hun kinderen te blijven stimuleren. Jullie kennen de gezinnen goed, dus daarmee kunnen jullie ons helpen de gezinnen zorgvuldig te selecteren voor deelname aan het project. Met deze informatie kunnen we zo goed mogelijk aansluiten bij de behoefte van het gezin en de adviezen van de school.

Willen jullie ook meedoen aan de VoorleesExpress? Dan komen we graag ‘s langs, om meer te vertellen over de VoorleesExpress en om samen te bespreken hoe we goed kunnen samenwerken.

Heeft u vragen of wilt u een gezin aanmelden? Neem dan contact op met projectleider Sunja Boegschoten.

Klik hier voor het direct aanmelden van gezinnen.

Voorleesexpress

Meer nieuws

Aan het woord: Gerda van der Molen

Cultuureducatie

21 november 2019

Gerda van der Molen, ICC-er op De Smaragd in Zwolle vertelt over het maken van een cultuurplan voor haar school.

Lees hier meer over

Eerlijk over straling

Stadkamer, Bibliotheek

19 november 2019

Het almaar uitbreidend draadloos netwerk heeft grote impact op de mensheid en alle andere levensvormen. Het bewijs dat radiofrequente straling...

Lees hier meer over
Terug naar overzicht