Terug naar overzicht

Nieuws

Expositie: VERS Poëzieproject

Bibliotheek

16 mei 2018

VERS is een poëzieproject van School der Poëzie voor kinderen en jongeren rond de VSB Poëzieprijs, de prijs voor de beste en meest actuele Nederlandstalige poëzie. De gedichten die meedingen naar de hoofdprijs van dit poëzieproject worden na de VERS Talkshow gepresenteerd in de expositienissen in de jeugdafdeling van Stadkamer Centrum. Kom je ook de gedichten bewonderen en lezen van donderdag 17 mei tot en met zondag 17 juni?

Het project wordt dit jaar uitgevoerd in Zwolle, Breda, Nijmegen en Amsterdam Noord en is bedoeld voor kinderen uit groep 6, 7 en 8.

Poëzielessen
Poëziedocenten komen voorafgaand in de klas om op speelse wijze met kinderen gedichten te lezen en te bespreken en om vervolgens zelf aan de slag te gaan met het schrijven van gedichten. Inspiratie voor deze lessen komt van dichters die meedingen naar de VSB Poëzieprijs. Uit elke groep worden de mooiste gedichten geselecteerd die de kinderen zelf mogen voordragen tijdens de VERS Talkshow.
VERS Talkshow
Op dinsdag 15 mei 2018 vindt de VERS Talkshow plaats, een besloten activiteit voor de deelnemende scholen. De geselecteerde gedichten worden voorgedragen door de kinderen. Een jury beoordeelt de gedichten. De winnaars van de Talkshow krijgen bezoek op school van niemand minder dan Dieuwertje Blok! Daarnaast is er een interview met een echte dichter en rapper/beatboxer. André Accord presenteert het programma. Uit iedere klas komt een interviewer die tijdens de show de dichter een vraag mag stellen namens de klas.
Locatie: Jeugdafdeling Stadkamer Centrum

Expositie: VERS Poëzieproject

Meer nieuws

Mix & Match regeling: eerste resultaat

BuurtCultuur & Amateurkunst

21 mei 2018

In het eerste weekend van juli is het zover: het eerste resultaat van een spannende en nieuwe samenwerking die is opgezet in het kader van de Mix...

Lees hier meer over

Beleef amateurkunst tijdens Ik toon Zwolle

Stadkamer, Cultuureducatie, BuurtCultuur & Amateurkunst

18 mei 2018

Van 27 mei tot en met 3 juni is 'Ik toon Zwolle' het evenement waar je amateurkunst (beoefening) kunt zien, horen en ervaren! Een...

Lees hier meer over
Terug naar overzicht