Terug naar overzicht

Nieuws

Nieuwe privacywetgeving

BuurtCultuur & Amateurkunst

19 maart 2018

Hoe bereidt jouw organisatie zich voor op de nieuwe privacywetgeving? Vanaf 25 mei 2018 vervangt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) de huidige Wet bescherming persoonsgegevens (Wpb). Voor zowel profit als non-profit organisaties kan dit veel betekenen.

De regels rondom privacy worden aangescherpt. Burgers krijgen meer rechten en organisaties krijgen meer verantwoordelijkheden. Alle organisaties die met persoonsgegevens werken moeten voldoen aan de AVG.

Wat is het verschil?
Het grote verschil met de Wet bescherming persoonsgegevens is dat de Algemene Verordening Gegevensbescherming geldt voor heel Europa. Er zijn dus geen verschillen meer zoals dat eerder wel was.

De Autoriteit Persoonsgegevens controleert of er aan de regels wordt gehouden en heeft de bevoegdheid om hoge boetes uit te delen. In het kader hiervan waarschuwt de NOV voor AVG-certificaten.

Informatiebijeenkomst
Zowel op 29 maart, 17 en 26 april organiseert het NOV (Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk) een informatiebijeenkomst voor organisaties over de AVG en hoe je je hierop kunt voorbereiden. Er is per bijeenkomst beperkt plek dus heb je belangstelling geef je dan snel op.

Wil je nu alvast weten wat je nog moet doen om je organisatie AVG-proof te krijgen? Bekijk dan het AVG 7-stappenplan.

Meer informatie en advies via Zwolle Doet!
Zwolle Doet! kan ook met jullie meedenken over welke stappen je moet zetten en hoe je dat het beste kunt aanpakken. Hiervoor kun je vanaf 3 april aanstaande contact opnemen met Kristel Koridon via (038) 750 8374 of k.koridon@zwolledoet.nl

Nieuwe privacywetgeving

Meer nieuws

Spek je clubkas

BuurtCultuur & Amateurkunst

23 april 2018

Kan jouw clubkas wel wat extra geld gebruiken? Ga dan samen met je vereniging of stichting achter de bar staan op Bevrijdingsfestival...

Lees hier meer over

Ik toon Zwolle en… Annet Westerdijk

BuurtCultuur & Amateurkunst

20 april 2018

Er zijn veel, heel veel Zwollenaren betrokken bij Ik toon Zwolle of één van de podia. Zo ook Annet Westerdijk, Freule van Eekhout,...

Lees hier meer over
Terug naar overzicht