Meemaken op Locatie

Kom met andere ogen kijken!

Met kunst ziet, hoort en beleeft iedereen iets anders. Dat is de kracht van kunst! Met een goede reflectie op een kunstbezoek leer je met andere ogen kijken naar de wereld en naar jezelf.

"Ik dacht dat ik nooit zo van kunst hield, maar ik vind het er echt heel gaaf uit zien."  leerling in Beeldenpark Anningahof.

De tekst loopt verder onder het filmpje.

 

Om dat te bereiken kun je met je groep kunst meemaken op locatie. Binnen dit speciale onderwijsaanbod bekijken, beluisteren en beleven de leerlingen kunst op een culturele plek in Zwolle. Dat is een bijzondere ervaring. 

Het bijbehorende educatiemateriaal kun je zelf of met een cultuuraanbieder uitvoeren. Een goede voorbereiding en (creatieve) verwerking geeft de leerlingen een verdiepende ervaring. De bijbehorende reflectiebox helpt daar bij.

Het is ontzettend leuk en leerzaam om bijzondere culturele plekken in je eigen stad te bezoeken en daar meer over te weten.”  Leerkracht Vlieger 2

Wil jij met jouw groep ook meemaken op locatie? Kijk dan bij Cultuuraanbod filter meemaken op Locatie (MoL). Let op: dit aanbod wordt continu uitgebreid.

Kunst beschouwen, waarom?

  1. Kijken naar kunst versterkt het waarnemingsvermogen en de verbeeldingskracht.
  2. Door samen te reflecteren leer je je mening uitstellen. Een snelle mening is geen prestatie, een goed oordeel wel.
  3. Kunst zegt niks voor, je moet zelf aan de slag. Het houdt je nieuwsgierig.
  4. Kunst is geduldig, je mag van mening veranderen.
  5. Kijken naar kunst laat je vanuit verschillende perspectieven naar jezelf èn de wereld om je heen te kijken. Het leidt tot meer begrip van:


De educatie bij dit aanbod is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Jolan van de Waeter

Kijk ook eens naar