Ga naar andere subpagina

Media- & taaleducatie

Media- & taaleducatie

Terug naar overzicht

Nieuws

VERS Poëzieproject

Media- en taaleducatie, Cultuureducatie

9 november 2017

Net als afgelopen jaar vindt in 2018 het VERS Poëzieproject plaats, van School der Poëzie i.s.m. Stadkamer. Het Poëzieproject wordt georganiseerd in Breda, Zwolle, Nijmegen en Amsterdam Noord en is bedoeld voor kinderen uit groep 6, 7 en 8.

Vorig jaar won Gerben van den Berg van de Wilgenburg uit Zwolle de wedstrijd. Hij mocht door naar de landelijke finale in Amsterdam en heeft ook daar gewonnen!

Het project bestaat uit gratis poëzielessen, een KinderPoëzieTalkshow in Stadkamer en de hoofdprijs is een bezoek op school van Diewertje Blok!

Gratis poëzielessen 
Poëziedocenten komen in de klas om op speelse wijze met de kinderen gedichten te lezen en te bespreken en de kinderen gaan zelf aan de slag met het schrijven van gedichten. Dichters genomineerd voor de VSB Poëzieprijs 2018 zijn de bron van inspiratie.

KinderPoëzieTalkshow
Op 15 mei 2018 vindt de KinderPoëzieTalkshow plaats in Stadkamer. Daar treedt een echte dichter op en rapper/beatboxer André Accord presenteert het programma.
In de klas worden er vragen voor de dichter opgesteld. Uit iedere klas komt een interviewer die tijdens de show de dichter een vraag mag stellen namens de klas.
Daarnaast worden uit elke groep de mooiste gedichten geselecteerd en die mogen de kinderen zelf voordragen in het programma. Een jury beoordeelt de gedichten. De hoofdprijs is een bezoek op school van Dieuwertje Blok!

Groepen die mee willen doen kunnen zich opgeven via educatie@stadkamer.nl. Vermeld daarbij om welke groep het gaat en het aantal leerlingen (er is plek voor ongeveer tien groepen).

VERS Poëzieproject

Meer nieuws

Deadline aanvragen Plusfonds Cultuureducatie: 1 december 2017!

Cultuureducatie

14 november 2017

Aanvragen voor activiteiten die plaatsvinden tussen 1 januari en de zomervakantie 2017 moeten vóór 1 december 2017 ingediend zijn.

Lees hier meer over

Workshop Initiatiefkunde: Ik heb een idee, wat nu?

BuurtCultuur & Amateurkunst

10 november 2017

Initiatiefrijk Zwolle ondersteunt jou als initiatiefnemer met een workshop die met een knipoog ‘initiatiefkunde’ wordt genoemd....

Lees hier meer over
Terug naar overzicht