×

Media- & taaleducatie

Voorleeswedstrijd
Voorlezen is niet alleen belangrijk voor de taalontwikkeling, het is ook leuk! Ieder jaar gooien leerlingen uit groep 7 en 8 hun voorleestalenten in de strijd tijdens de Nationale Voorleeswedstrijd. Basisscholen die meedoen aan dit feestelijke project kunnen leerlingen op een leuke manier stimuleren om te gaan (voor)lezen.

Via schoolse, lokale, regionale en provinciale rondes komt er uiteindelijk per provincie één voorleeskampioen in de landelijke wedstrijd terecht. Stadkamer organiseert de voorrondes in Zwolle tijdens de Nationale Voorleesdagen in januari en februari 2020. Het aantal voorrondes is afhankelijk van het aantal deelnemende scholen.
 

Deelnamepakket en aanmelden
Ieder jaar kunnen scholen een gratis deelnamepakket aanvragen tot eind november (zolang de voorraad strekt) via www.denationalevoorleeswedstrijd.nl (zie rechterkolom onder ‘belangrijke acties’: deelnamepakket aanvragen).

Het aanmelden van de schoolkampioen kan van 1 september tot 1 december (zie rechterkolom onder ‘belangrijke acties’: schoolkampioen aanmelden).

De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mogelijk gemaakt door Stichting Lezen en wordt georganiseerd in samenwerking met de Openbare Bibliotheken.