×

Media- & taaleducatie

Nationale Voorleesdagen
Boeken zijn leuk én belangrijk voor peuters en kleuters. Daarom schenkt Stadkamer tijdens de Nationale Voorleesdagen extra aandacht aan deze doelgroep.

De Nationale Voorleesdagen vinden in 2020 plaats van 22 januari t/m 1 februari. Het doel is om het voorlezen aan kinderen tot 6 jaar te stimuleren. Daarbij staat het Prentenboek van het Jaar centraal.
 

Nationale Voorleesontbijt
Op woensdag 22 januari 2020 wordt de aftrap gegeven van de Nationale Voorleesdagen, met het Nationale Voorleesontbijt. Overal in het land lezen bekende en minder bekende Nederlanders voor uit het Prentenboek van het Jaar. In Zwolle komen gemeenteraadsleden op bezoek bij instellingen om het boek te overhandigen en voor te lezen.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen kunnen peutergroepen en groepen 1/2 op bezoek komen bij Stadkamer. Op woensdag 22 en 29 januari is de Voorleeswedstrijd voor groep 7 en 8 in Stadkamer.
 

  • Periode: 22 januari t/m 1 februari 2020
  • Meer informatie: In het najaar krijgen alle peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en scholen in Zwolle bericht over de Nationale Voorleesdagen. Wil je meer informatie over dit project? Neem dan contact met ons op.