Media- & taaleducatie

Nationale Voorleesdagen
Boeken zijn leuk en belangrijk voor peuters en kleuters. Daarom schenkt Stadkamer tijdens de Nationale Voorleesdagen extra aandacht aan deze doelgroep.

De Nationale Voorleesdagen vinden plaats van 23 januari t/m 2 februari 2019. Het doel is om het voorlezen aan kinderen tot 6 jaar te stimuleren. Daarbij staat het Prentenboek van het Jaar centraal. In 2019 is dat ‘Een huis voor Harry’ van Leo Timmers.
 

Nationale Voorleesontbijt
Op woensdag 23 januari wordt de aftrap gegeven van de Nationale Voorleesdagen, met het Nationale Voorleesontbijt. Overal in het land lezen bekende en minder bekende Nederlanders voor uit het Prentenboek van het Jaar. In Zwolle komen gemeenteraadsleden op bezoek bij instellingen om het boek te overhandigen en voor te lezen.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen kunnen peutergroepen en groepen 1/2 op bezoek komen bij Stadkamer. Op woensdag 23 en 30 januari is de Voorleeswedstrijd voor groep 7 en 8 in Stadkamer.
 

  • Periode: 23 januari t/m 2 februari 2019
  • Meer informatie: In het najaar krijgen alle peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en scholen in Zwolle bericht over de Nationale Voorleesdagen. Wil je meer informatie over dit project? Neem dan contact met ons op.