Media- & taaleducatie

Wat is Leesvirus?
Leesvirus: al jarenlang een bewezen succes! Leesvirus is een aanstekelijk en interactief leesproject voor leerlingen van groep 6 (of combinatiegroepen 5/6 of 6/7).

Met Leesvirus wordt lezen leuk en leren kinderen hun eigen mening te formuleren en computervaardigheden toe te passen. Leesbevordering en het aanleren van digitale informatievaardigheden gaan hand in hand bij dit project.

Centraal staat de vraag: welke klas is het meest besmet door het leesvirus en welk boek is het meest besmettelijk?


Deelname
Voor deelname aan Leesvirus schaft de school een set aan van tien leesboeken. In het jaar erop vallen er vijf boeken af en komen er vijf nieuwe bij. Kinderen lezen de tien boeken en wisselen via de website www.leesvirus.nl hun mening uit met kinderen van andere scholen.


Leesvirusquiz
Daarnaast is er tien weken lang de Leesvirusquiz met vragen over de boeken, internetvragen over thema’s uit de boeken en creatieve opdrachten. Op de website worden per gemeente de quizscores bijgehouden… dat houdt de spanning erin!


Feestelijke afsluiting
In mei vindt er een feestelijke afsluiting plaats, waarbij bekend gemaakt wordt welke klas de Leesvirus-quiz heeft gewonnen, oftewel: welke klas het meest besmet is geraakt met het Leesvirus!
 

  • Periode: februari t/m mei 2019
  • Kosten: € 3,00 (excl. BTW) per leerling, exclusief de afsluiting en kosten van het boekenpakket van 10 boeken (5 boeken indien de school het jaar ervoor heeft meegedaan)
  • Meer informatie: In het najaar krijgen alle basisscholen in Zwolle een uitnodiging om deel te nemen aan Leesvirus. Meer weten over dit project? Neem contact met ons op.