Lezen en Lenen

Terug naar overzicht

Nieuws

Ik houd van hout!

Bibliotheek

7 januari 2019

Expositie Ineke-Regina Uytenbogaardt
Begin 2000 in Amsterdam ontdekt deze autodidact een kraam met houten werkstukken op een kunstmarkt. Onder de indruk van de prachtige kunstvoorwerpen weet ze onmiddellijk dat zij dit ook wil leren. Dit is begin van een traject van jaren waarin zij cursussen in binnen- en buitenland volgt.

Met veel zwoegen en zweten leert ze beeldhouwen in hout bij Ole Langerhorst in Frankrijk; de grondbeginselen, over de hardheid van houtsoorten, hoe vezels in het hout liggen, welk type guts je het beste kunt gebruiken en nog veel meer. In deze 'Franse' jaren is haar plezier in het werken met hout steeds groter geworden en werd duidelijk dat Ineke van hout houdt.
Verder geschoold werd zij door de Zwolse beeldhouwer Tom Waterreus, beeldend kunstenaar Jan-Piet van den Berg, houtkunstenaar Edward Otten en kunstenaar Hugo Galama.

Kunstenaar aan het woord
Zaterdag 26 januari tussen 14.00 en 16.00 uur is Ineke-Regina Uytenbogaardt aanwezig om belangstellenden uitleg te geven over haar beeldhouwwerk in hout.

De expositie Ik houd van hout! is van 7 januari t/m 2 februari 2019 tijdens openingstijden te bezichtigen in Stadkamer Centrum.

Ik houd van hout!

Meer nieuws

Onderwijsbijeenkomst Zwolse theaters

Cultuureducatie

16 januari 2019

Docenten, ICC'ers en onderwijsteams zijn van harte uitgenodigd voor de onderwijsbijeenkomst op donderdagavond 14 februari in theater Odeon....

Lees hier meer over

Natuur- en kunstproject Alles Stroomt

Cultuureducatie

16 januari 2019

Alles stroomt, het nieuwe natuur- en kunstproject in Aalanden Het initiatief Alles stroomt! is een initiatief van ZoGemaakt en Stadkamer en...

Lees hier meer over
Terug naar overzicht