Lezen en Lenen

Terug naar overzicht

Activiteiten

Solliciteren met videopitch

Bibliotheek

Datum: dinsdag 22 januari

Locatie: Stadkamer Centrum

Tijdstip 13:30 - 16:30 uur

Een selfie-video opnemen kan iedereen met een moderne mobiele telefoon. Een goede video-pitch opnemen is lastiger. Wat moet je vervolgens met je video als je deze hebt opgenomen? In deze workshop zal een nieuwe speler met nieuwe ideeën over videopitchen haar activiteiten onder jullie aandacht brengen.
Phoenixx.video is een jong Gronings bedrijf wat talent presenteert aan bedrijven op het gelijknamige Phoenixx.video platform. Zij vinden het belangrijk dat bedrijven naar de mens achter het cv kijken. Doordat werkzoekenden zich middels een video voorstellen aan bedrijven, krijgen werkgevers direct een goede indruk van de persoon. Daarnaast kunnen bedrijven werkzoekenden met een druk op de knop uitnodigen voor een sollicitatiegesprek.
Naast het runnen van het platform helpt Phoenixx.video werkzoekenden met het maken van een video-pitch. Vaak vinden mensen het lastig te bepalen wat de inhoud van de video moet zijn, welke opbouw ze moeten gebruiken of zijn ze simpelweg erg zenuwachtig. Het is ook niet gemakkelijk zelf een goede video-pitch op te nemen, vooral als je hier geen ervaring mee hebt. Daarom geeft Phoenixx.video ook trainingen en kan je bij hen een professionele video-pitch op laten nemen.
In deze workshop gaan we oefenen met het maken van een goede video-pitch. We beginnen met een korte introductie over Phoenixx.video en laten een aantal voorbeelden van professionele videopitches zien. Daarna gaan we zelf aan de slag met het maken van een simpele video-pitch. We gebruiken hiervoor onze smartphone. Het doel van deze workshop is de eerste angst van het opnemen van een video-pitch te overwinnen (uit de comfortzone) en het ervaring opdoen voor de camera. Oefening baart kunst!
Vergeet uiteraard niet je opgeladen smartphone mee te nemen!
Het maximum aantal deelnemers is 12. Je bent welkom vanaf 13.30 uur en we starten om 14.00 uur met de workshop en deze eindigt omstreeks 16.00 uur. Tot 16.30 uur is er de gelegenheid om na te praten en gegevens uit te wisselen. Consumpties zijn voor eigen rekening.
Deelname: gratis
Aanmelden: www.debroekriem.nl/event/presenteer-jezelf-met-een-videopitch

Solliciteren met videopitch

Andere activiteiten

Donderdag 17 Januari

Solderen voor beginners

BibliotheekLocatie: Stadkamer CentrumTijdstip: 18:45 - 20:45 uur

Zin om iets nieuws te leren? Misschien is solderen iets voor jou... Tijdens de cursus solderen voor beginners ga je allereerst leren om draden te...

Lees hier meer over
Donderdag 17 Januari

Leef! Jong

BibliotheekLocatie: Stadkamer CentrumTijdstip: 19:00 - 20:30 uur

De tweede avond van Leef! Jong gaat over een moeder die haar zoon heeft verloren aan zelfmoord. Het is letterlijk van levensbelang dat jongeren...

Lees hier meer over
Vrijdag 18 Januari

Lunchconcert: Medan Trio

BibliotheekLocatie: Stadkamer CentrumTijdstip: 12:15 - 13:15 uur

Het Medan Trio combineert haar eigen vrije muziek met visuele kunst. Dit geeft het trio de uitdaging om te improviseren over eigen composities in...

Lees hier meer over
Terug naar overzicht