Stadkamer Centrum

Stadkamer heeft vier vestigingen in Zwolle met een grote collectie boeken voor jong en oud. Alle kinderen tot 18 jaar kunnen gratis lid worden en materialen lenen. Schoolklassen brengen regelmatig een bezoek aan één van de vestigingen om kennis te maken en informatie te krijgen over Stadkamer of om boeken uit te zoeken en te lenen. We organiseren regelmatig voorleesactiviteiten voor jonge kinderen en hun ouders en voor het onderwijs. Zo werken we aan verhaalbegrip, woordenschat en leesplezier.

Stadkamer Centrum is te vinden aan de Zeven Alleetjes, net buiten de stadsgracht. In een inspirerende omgeving kun je terecht voor lezen en lenen, media- en taaleducatie, advies op het gebied van cultuur- en techniekeducatie, BuurtCultuur & amateurkunst en voor het beleven van culturele en maatschappelijke activiteiten. 

Stadkamer Centrum is een plek om te ontmoeten, werken en studeren, maar ook een plek waar ouders graag met hun kinderen komen en waar schoolklassen meer dan welkom zijn. In de kelder is een sfeervolle, plezierige jeugdafdeling waar kinderen volop op ontdekkingstocht kunnen en waar een mooie jeugdcollectie te vinden is. Hier worden ook geregeld (voor)leesactiviteiten gehouden. Scholen kunnen een groepsbezoek reserveren via onze website. We hopen dat de kinderen met veel plezier lezen en door de bezoekjes gestimuleerd worden om vaker naar Stadkamer te gaan, ook de kinderen die dit van huis uit niet gewend zijn. Dit sluit aan bij onze doelstelling: Alle Zwolse Kinderen Lezen!