Stadkamer Aalanden

Stadkamer Aalanden is het centrum voor basisvaardigheden. Dit houdt in dat een belangrijk focuspunt van deze locatie is om bezoekers te helpen bekwamer te worden op het gebied van digitale, taal- en rekenvaardigheden. Zo is Stadkamer Aalanden de vaste uitvalsbasis van diverse taalgroepen en wordt twee keer per jaar de populaire 10-weekse computercursus ‘Klik & Tik’ georganiseerd. In deze cursus worden de basisbeginselen van werken op een computer geoefend. Ook kunnen bezoekers voor digitale overheidsvragen (IDO) en algemene digitale vragen (Digihulp) wekelijks terecht bij één van de laagdrempelige inloopspreekuren.

Met een rechtstreekse doorgang naar het Meander wordt Stadkamer Aalanden in de ochtenden hoofdzakelijk gebruikt als studieplek voor Meander-leerlingen. In de volledig vernieuwde studiekamer kunnen zij rustig studeren of samen aan studieopdrachten werken. 

In de ochtend- en middaguren komen daarnaast ook regelmatig omliggende scholen langs om klassikaal (groep 1 t/m 8) boeken te lenen. Hierbij streven we ernaar om leesplezier te bevorderen en kinderen te stimuleren om vaker naar Stadkamer te gaan. Ook (of beter gezegd: juist) kinderen die dit van huis uit niet gewend zijn. Scholen kunnen deze bezoeken zelf inplannen.

Ook buiten schooluren zijn jonge bezoekers natuurlijk meer dan welkom. Kinderen kunnen samen met een medewerker van Stadkamer op zoek naar hun nieuwe favoriete boek en zijn elke 3de en 4de vrijdag van de maand welkom bij de activiteit 'Spelen met robots'!