Samen met de GGD zorgen we ervoor dat het belang van (voor)lezen onder de aandacht komt bij ouders en hun kinderen. De artsen, jeugdverpleegkundigen en assistenten die werkzaam zijn op de drie consultatiebureaus in Zwolle praten met de ouders over boeken en voorlezen en verwijzen ze waar mogelijk door naar Stadkamer, bijvoorbeeld binnen BoekStart of de VoorleesExpress.

Op het consultatiebureau Straussplein vind je in de wachtruimte een boekenkastje met boekjes van de bibliotheek. Tijdens het wachten op de afspraak kunnen kindjes zelf boekjes pakken en samen met de ouder het boekje bekijken en/of lezen. Er wordt veel gebruik van gemaakt! In het kastje staan boekjes voor alle leeftijden, van stoffen boekjes tot prentenboeken tot boekjes voor basisschoolkinderen. 

Tijdens het intakehuisbezoek, zo’n twee weken na de geboorte van een kindje, krijgen de ouders van de jeugdverpleegkundige het boekstartkoffertje uitgereikt. Hierin zit informatie over de bibliotheek, tips voor het voorlezen aan baby’s en ook al twee hele leuke babyboekjes. Een goede start voor het voorlezen!