Buitenwijs

Leescoördinatoren: Manon Godeke en Rianne Spin

Leesonderwijs op Buitenwijs

Alle kinderen op Buitenwijs hebben plezier in lezen. Ze ontdekken spelenderwijs hoe fijn lezen is. De kinderen leren zichzelf kennen en van welke boeken ze houden. Er wordt bijna dagelijks voorgelezen en/of zelfstandig gelezen. In de school en op het buitenterrein zijn verschillende leeshoekjes die uitnodigen tot lezen. Er hangen prachtige boekenposters en elke groepsruimte heeft een eigen minibieb.

Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd.

Boekentip onderbouw

  • Laat maar los, Koala - Rachel Bright

De schoolbieb

Op Buitenwijs is in elke groepsruimte een leeshoek met (prenten)boeken die aansluiten bij het thema. De schoolbieb is, net als Buitenwijs, startend. De collectie wordt aangevuld met nieuwe en tweedehands boeken. Duurzaamheid is een heel belangrijk thema op Buitenwijs. We laten kinderen zelf meedenken over welke boeken ze graag in de collectie willen.

Tips voor de leesaanpak op school

Het belangrijkst is plezier in lezen en verhalen. Op Buitenwijs is veel ruimte voor het verwerken van wat er gelezen is. Door verhalen na te spelen of beeldend te verwerken. Daarnaast is lezen een ontspannen activiteit en daar horen fijne, comfortabele en chille leesplekken bij.

Meest succesvolle werkvorm

Het naspelen van (prenten)boeken door het aanbieden van spelscripts of het zelf laten tekenen van spelscript.

Over de samenwerking met Stadkamer

De samenwerking met Stadkamer is prettig. Wat we tof vinden zijn de inspirerende evenementen die ze organiseren.