×

 

Van het maken van boekenleggers samen met andere kinderen, tot het bezoeken van het Zwolse kinderboekenfeest. Merel heeft het afgelopen jaar als kinderdirecteur veel gedaan. Ze blikt terug op haar tijd als kinderdirecteur. Wat vindt ze van het afgelopen jaar?

‘’Mijn allereerste dag als kinderdirecteur was gelijk leuk! Die dag in april werd ik echt kinderdirecteur van Stadkamer. Iedereen van mijn klas was er, maar er was ook een hele grote taart. Die hebben we met z’n allen opgegeten. Natuurlijk eet je als kinderdirecteur niet alleen taart. Je mag ook allerlei activiteiten bedenken. De allereerste activiteit die ik heb georganiseerd voor kinderen is boekenleggers maken. Ook ben ik bij het Zwolse Kinderboekenfeest geweest. Ik was samen met mijn vriendin op het feest en mocht rondlopen met een mooie sjerp om. Hierop stond groot dat ik kinderdirecteur ben en dat vind ik cool. Wil je weten hoe die dag er uit zag? Bekijk dan het fotoverslag op de website.

Ik heb het in de Stentor ook al een keer gezegd: ik vind het belangrijk dat meer kinderen gaan lezen. Als je goed kan lezen is dat namelijk fijn, anders kom je niet verder. Het is mij niet duidelijk of ik dit jaar meer kinderen aan het lezen heb gekregen. Maar de kinderen uit mijn klas zijn wel enthousiaster geworden. In Stadkamer hebben we ook met z’n allen een tafel ingericht met onze favoriete boeken. Mijn klasgenoten vinden lezen nu een stuk leuker.

Als afsluiter wil ik graag nog wat tips geven aan de nieuwe kinderdirecteur. Ik denk dat het belangrijk is om van lezen te houden, maar vooral om creatief te zijn. Je mag namelijk als kinderdirecteur veel dingen bedenken en doen.’’