×

Kinderdirecteur Merel was aanwezig bij het Groot Zwols Kinderboekenfeest. Samen met haar beste vriendinnetje. Dit is wat Merel schreef over de middag en daaronder vind je een beeldverslag van de middag.

'Als eerste ging ik een vriendschapsdrankje maken met mijn BFF (Best Friend Forever) Desiree, hierbij mocht je zelf de ingrediënten kiezen, zoals munt, komkommer, ranja en zelfs kaneel! Bij de tafel ernaast gingen we elkaar dingen laten proeven, dit was heel spannend, maar ook hilarisch. Vooral het zoetje vond ik vreselijk vies.

Bij de Schrijfbende gingen we een BFF-tekening van elkaar maken, je kon er ook een verhaal laten opschrijven als je zelf nog niet kon schrijven, dat was handig voor mijn broertje Florian van 5.

Voorlezen door Sarah Pruisen, ze las een grappig verhaal over popcorn maken en daarna een stukje uit het boek Borealis, een kamp waar allemaal kinderen vanuit de hele wereld samen wonen. Knap hoe rustig zij kan voorlezen, maar ze is dan ook niet voor niets de beste van Nederland.

Met ongeveer 10 kinderen gingen we in een pop-up tent, waar we een leuk verhaal hoorden over De familie van Nielie breekt de tent af. Daar komt in februari een voorstelling van in Odeon.

Om 13 uur was er dan eindelijk de blacklight disco, waar we van die geinige glow in the dark sticks kregen.

Het was een superleuke dag en bijzonder om met een sherp van de kinderdirecteur Stadkamer rond te mogen lopen en alle kinderen vonden het weer een geweldig groot Zwols  Kinderboekenfeest!