×

Kinderdirecteur Pascalle leest voor bij het voorleesontbijt.

Vandaag zijn de Nationale Voorleesdagen 2020 begonnen. Dan wordt er in heel Nederland, en ook in Zwolle, op verschillende kinderdagverblijven en peuterspeelzalen voorgelezen uit het boek “Moppereend” van Joyce Dunbar.

Bij kinderdagverblijf Doomijn aan de Obrechtstraat heeft onze kinderdirecteur Pascalle voorgelezen aan zo’n 12 peuters. Zij hebben samen ontbeten in de groep met lekkere krentenbollen en smoothies. Daarna luisterden ze allemaal  naar het verhaal over eend, die mopperig is omdat haar vijver is opgedroogd en er niemand is die met haar wil spelen. Boven het hoofd van eend verschijnt een klein, grijs wolkje. Ze ontmoet allerlei dieren, maar die spelen spelletjes die eend niet leuk vindt. Het wolkje boven haar hoofd wordt steeds groter…Dan barst er ineens een enorme regenbui los uit de wolk en spelen alle dieren samen in de regen en verschijnt er een prachtige, kleurrijke regenboog!

In dit boek komt de emotie “boos/mopperig zijn” duidelijk aan bod. Gelukkig komt het daarna weer goed. Peuters zullen deze emotie heel goed herkennen. De peuters vonden het heel leuk om naar Pascalle te luisteren. Als dank kreeg ze een mooie bloementekening met de handafdrukken van de peuters!