×

Kinderdirecteur Pascalle bezocht boekenfestival

Er was een boekenfestival in Odeon op 13 oktober. Dit is een eindfeest voor de kinderboekenweek. Toen ik aan kwam mocht ik gelijk beginnen. Ik had mijn sjerp om zodat iedereen wist wie ik was.
Er stond een poortje waar ik door heen moest lopen om het festijn te openen. Toen ik door het poortje was gelopen kreeg ik een paspoort overhandigd als bewijs dat het festijn was geopend. Ik moest er een vingerafdruk op zetten. Alle kinderen die kwamen moesten ook een vingerafdruk zetten op hun eigen paspoortje. Je kreeg een stempel als je een activiteit hebt afgerond.

Er waren allemaal activiteiten te doen zoals:
1.  Je eigen boekentas versieren. Er lagen stiften op tafels en daarmee kon je van alles op je tas tekenen.
2.  je eigen eetbare ufo maken en je eigen race auto maken. Hier waren eierkoeken voor. Jammie!
3.  Een muziek workshop.
4.  Musicals
5. Een kaart versieren en daarmee krijg je gratis toegang tot de Fundatie.
6. Als je een eigen boek mee had genomen, dan kon je deze ruilen op de boekenruilbeurs.

Je kon ook voorgelezen worden door mij, (kinderdirecteur) of door de voorleeskampioen. Helaas kwam dat er niet van. Er waren te veel activiteiten (natuurlijk heel leuk) maar daardoor viel het voorlezen een beetje weg. Het werd eerder een chillplek dan een voorleesplek. Natuurlijk heel jammer! Ik ging toen maar even kijken bij de andere activiteiten. Ik ging bij een musical kijken. Het was een super leuke musical! De studenten van Song en Dance hadden dit voorbereid. Het ging over een groep 8 schoolreisje dat helemaal uit de hand liep. Het is natuurlijk voor wat kleinere kinderen maar het was toch leuk! Op het einde gingen we nog een paar fotos maken!