×

100% COCO NEW YORK

Onze nieuwe kinderdirecteur Pascalle las 100% Coco New York van Niki Smit.

De belangrijkste hoofdpersonen in dit boek zijn Coco, Bruno, Rocco, Apple, Jada, haar moeder en meneer Hulleman oftewel Fred. Het boek speelt zich af in het begin van het schooljaar en in New York. Maar Coco heeft een vriendje. Kan ze de jongens daar wel weerstaan...?

Samenvatting
Coco is uitgenodigd om naar de Teen Vogue University te gaan om alles te leren over mode waar ze helemaal dol op is. Daar leert ze alles over: sixties, pied-de-poules en punkie looks.

Tot Coco’s ergernis gaat haar conrector Meneer Hulleman oftewel Fred, de vriend van haar moeder mee. Ze hebben nu ongeveer een maand een relatie. Coco is verbaasd dat haar moeder op z’n man valt. Zij valt meestal op popsterren. Of natuurlijk op mensen met veel geld!:)

Coco's vriendje Bruno vindt het lastig om haar te laten gaan. maar hij geeft haar een bijzondere mededeling: YOLO. Coco weet niet wat hij hier mee bedoelt. Als Coco daar aan komt heeft ze het daar helemaal leuk. De gele taxi’s en haar lievelings wijk: Manhattan! De grote gebouwen. Ze voelt zich helemaal thuis, nu al! Terwijl ze nog geeneens bij hun huis is!

Ze begint al snel op de nieuwe school. Op school ontmoet ze Apple, Apple heeft ook een broer die Coco nog nooit heeft gezien. Op een dag gaan ze foto’s maken met hun nieuwe designer kleren die ze hebben gekregen, en Apple vraagt haar broer Rocco mee om foto’s te maken. Coco is gelijk in de wolken. Zijn krullig zwarte haar en hij ruikt zo lekker! Denkt ze. Ze kan niet over hem ophouden.

Als eind opdracht heeft ze als idee om Style Tiger T-shirts te maken omdat ze natuurlijk haar eigen blog heeft! (Zie boek 1). Al haar fans willen die T-shirts. Ze vinden het zo’n goed idee van Coco! Ze zijn door het dolle heen! Maar is Kyon haar docent ook zo enthousiast als haar fans en haar zelf? Op school krijgen ze allerlei workshops van verschillende mensen. Ook een keertje van iemand die bij Chanel werkt (!!)Gelukkig is Coco niet alleen. Haar vrienden Kenzo en Bibi zijn mee.  Die zitten bij een gastgezin. Die kent ze van MTV fashionbloggers. Een wedstrijd waar alle fashion bloggers aan mee kunnen doen. Ze krijgen dan elke week een opdracht en elke keer valt er 1 of 2 mensen af. Coco heeft helaas niet gewonnen maar is wel gespot door deze school.

Coco heeft het heel gezellig. Misschien iets te gezellig. Het gaat al snel over tot zoenen... Maar opeens merkt ze dat Bruno heel veel contact heeft met een meisje dat ze niet kent. Een keer stonden ze heel klef op een foto, en Coco werd boos. Coco is toch nog een beetje jaloers. Het lijkt alsof Bruno ook niet meer zo veel tijd voor Coco heeft. Hij stuurt hele rare appjes en de hele tijd het woord: YOLO. Coco weet nog steeds niet wat hij er mee bedoelt. Later trekt ze zich niks meer iets aan van Bruno en trekt vaker op met Rocco. Ze heeft de tijd van haar leven. Ook voor haar eindopdracht scoort ze goed!  Haar leraar is ook helemaal enthousiast! Als de tijd van Coco daar er op zit, houden Rocco, Apple en Coco nog veel contact met elkaar. Apple en Rocco sparen zelfs voor een reis naar Amsterdam!

Wat vond ik ervan?
Voldeed het verhaal aan de verwachtingen die ik had?: Nee! Ik had iets heel anders verwacht! Maar dat maakt het boek juist leuk! Het had heel veel afwijkingen van mijn gedachtes!

Zou ik het boek aanraden?:  Jazeker! Het is een super leuk boek!! Maar ik denk dat jongens het niet zo leuk vinden! (alleen als je van mode houdt).

Vind ik de personages goed beschreven?: Ja! Ze komen allemaal goed naar voren!