Deze training is speciaal ontwikkeld voor pedagogisch medewerkers in de BSO om het lezen en het leesplezier ook na schooltijd te stimuleren. Je leert in deze training om kinderen te enthousiasmeren voor kinderboeken en lezen en draagt zo bij aan hun lees- en taalontwikkeling. Daarbij is het van belang dat je op de hoogte bent van leuke actuele kinderboeken.

Hoe houd je de aandacht van kinderen vast en hoe geef je het lezen een vaste plaats in de drukke dagindeling? Hoe kun je het beste voorlezen en welke boeken zijn geschikt? In deze training komen allerlei zaken aan bod, waardoor je je bewust wordt van nut en noodzaak van lezen. Daarbij leer je hoe je het beste kunt voorlezen en ook hoe je activiteiten met boeken kunt bedenken en uitvoeren. De activiteiten zijn zo vormgegeven dat je ze met weinig voorbereiding snel kunt uitvoeren. Na de training kun je dus direct aan de slag!

De cursus bestaat uit twee bijeenkomsten van ongeveer twee uur.

Doelgroep
Pedagogisch medewerkers binnen de Buitenschoolse Opvang, die affiniteit hebben met boeken en (voor)lezen en graag meer willen doen met lezen en jeugdliteratuur in de BSO.

Kennis
De deelnemers zijn na afloop bekend met jeugdliteratuur en weten waar ze informatie kunnen vinden. De deelnemers weten hoe ze een aantrekkelijke leesomgeving kunnen creëren. 

Vaardigheden
• De deelnemers zijn na afloop in staan om zelf interessante activiteiten te verzinnen bij jeugdboeken.
• De deelnemers kunnen een jeugdboek (interactief) voorlezen.
• De deelnemers kunnen zelf informatie opzoeken over jeugdliteratuur en thema onderwerpen.


AANMELDEN - CURSUS VOORJAAR 2024
29 februari en 21 maart
Van 9.30 tot 11.30 uur

AANMELDEN - CURSUS VOORJAAR 2025
27 februari en 20 maart
Van 9.30 tot 11.30 uur
Onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen

Kijk ook eens naar