Cultuureducatie

Terug naar overzicht

Nieuws

Lesbrieven bij Jodenvervolging in twaalf portretten

Cultuureducatie

30 oktober 2017

Stichting Judaïca, een educatieve organisatie omtrent de joodse cultuur, organiseert haar activiteiten vooral in de Zwolse synagoge. In de mobiele tentoonstelling ‘Jodenvervolging in 12 portretten’ wordt aan de hand van korte levensverhalen van 12 Joodse Zwollenaren zichtbaar gemaakt welke impact de vervolgingen van de nazi's hadden op hun leven. De tentoonstelling in de vorm van roll-ups kan gehuurd worden door scholen en andere geïnteresseerden.

De stichting heeft in samenwerking met het Historisch Centrum Overijssel en met advies van Stadkamer lesbrieven ontwikkeld bij de tentoonstelling. Doelgroep is de bovenbouw van het basisonderwijs. De lesbrieven zijn gratis te downloaden van de website van Stichting Judaica waarop ook alle 12 portretten zijn terug te vinden. Ook wordt het materiaal ten behoeve van leerkrachten opgenomen in het educatieve aanbod van het Historisch Centrum Overijssel tevens te vinden via Stadkamer.

Het lesmateriaal wordt 1 november om 10.00 uur gepresenteerd op Kindcentrum Aquamarijn aan de Turfmarkt te Zwolle. Hier worden de lesbrieven ook overhandigd aan de wethouder. De kinderen van groep 7 gaan ter plekke de eerste les van het pakket uitvoeren.

Lesbrieven bij Jodenvervolging in twaalf portretten

Meer nieuws

Deadline aanvragen Plusfonds Cultuureducatie: 1 december 2017!

Cultuureducatie

14 november 2017

Aanvragen voor activiteiten die plaatsvinden tussen 1 januari en de zomervakantie 2017 moeten vóór 1 december 2017 ingediend zijn.

Lees hier meer over

Workshop Initiatiefkunde: Ik heb een idee, wat nu?

BuurtCultuur & Amateurkunst

10 november 2017

Initiatiefrijk Zwolle ondersteunt jou als initiatiefnemer met een workshop die met een knipoog ‘initiatiefkunde’ wordt genoemd....

Lees hier meer over
Terug naar overzicht