Cultuureducatie

"Gruwelijk eng!" Zo luidt het motto van de Kinderboekenweek 2017, die dit jaar van 4 t/m 15 oktober gevierd wordt. De 63ste editie van de Kinderboekenweek draait om griezelen! Speciaal voor deze griezelige, feestelijke week zijn er cultuureducatie activiteiten te boeken voor het primair onderwijs, die we hieronder op een rij hebben gezet. Om meer informatie aan te vragen of te boeken kun je contact opnemen met de betreffende aanbieder.

Veel plezier tijdens de Kinderboekenweek!


Fantasiekaarten - Id-o-matic
Acht gratis fantasiekaarten bij het thema ‘Gruwelijk Eng!’ van de Kinderboekenweek 2017. Inclusief handleiding, zodat de kaarten eenvoudig ingezet kunnen worden in de les.

Dansshow Welkom op het Griezelbal! - Moves Zwolle
In het kader van de kinderboekenweek - thema Griezelen - maken wij in 1 dag met de hele school een dansshow vol griezels, spoken en andere engerds. Welkom op het Griezelbal!

Voorstelling ‘De G is van Griezelen - Theatergroep Smoesjes!
Door houdt van lezen. En vooral van griezelboeken! De juf is al die griezelende kinderen zat. Zal Door het laatste hoofdstuk ooit uitlezen…? Deze voorstelling is geschikt voor de groepen 3 t/m 6 van de basisschool.

Workshop Dansende Kriebels! - Benno Hubner
Dansende Kriebels is een fantasierijke dansworkshop vol spannende muziek en schrikaanjagende bewegingen. Het is een beleving waaraan kinderen nog lang de (dans)kriebels zullen overhouden.

Diverse workshops - Grote Broer Kunsteducatie
Grote Broer heeft griezelige, grappige en leerzame workshops ontwikkeld rondom de kerntitels van de Kinderboekenweek, als aanvulling op het thema griezelen en inhoudelijke verdieping van de kinderboeken.

Diverse voorstellingen - Buro Bannink
Wie houdt er niet van griezelen met spannend boek, tijdens een fantasievolle voorstelling of met een mooi project? Veel van de gezelschappen van Buro Bannink zijn ook dol op griezelen en maakten spannende voorstellingen!

Gruwelijk eng - Kamerspel
Voorlezen, muziek en theater!

Maak je eigen griezelfilm - De Toonwerkplaats
Voor, tijdens en ook na de Kinderboekenweek kun je met de Toonwerkplaats griezelfilms maken. Als je durft!

Diverse programma's - De Schrijverscentrale
Veel auteurs gaan via De Schrijverscentrale in de Kinderboekenweek op pad met speciale programma's toegespitst op het thema.

Spoken uit het verleden - Schrijfbende & Stedelijk Museum Zwolle
Een workshop griezelen in het Drostenhuis: fantaseren en spookberichten achterlaten voor bezoekers.

ENG!? 4+ - STT Produkties
Muzikale poppenvoorstelling met magische manipulaties en komisch spel. Durf jij te komen?!

Woeste Willem 4+ - STT Produkties
Vertelvoorstelling over stoer doen, bang zijn en over vriendschappen die je niet aan ziet komen. De voorstelling is een bewerking van het boek Woeste Willem van Dieter en Ingrid Schubert.

De wolf is terug 8+ - STT Produkties
Vertelvoorstelling vol komische personages. Over wankele overtuigingen, de dood, het leven en een vraatzuchtige wolf die best voor rede vatbaar is. 

Dobbe en de draak 4+ - STT Produkties
Voorstelling: op zijn authentieke onnavolgbare manier vertelt, zingt en kleurt Lennaert Roos de personages in waarbij hij muzikaal wordt begeleid door zijn Drakenband.

Joris en de geheimzinnige toverdrank - STT Produkties
'Joris en de geheimzinnige toverdrank` van Roald Dahl behoort tot de best gelezen kinderboeken. Theater De Kreet heeft het verhaal bewerkt tot een levendige productie.

Grote kleine potvis 4 + - Yoko Heiligers
Grote Kleine Potvis neemt je mee de diepte in! Vertelshow en workshop door illustrator Yoko Heiligers.

Ik ben niet bang voor een spook! - Poppentheater Peterselie
Naar aanleiding van een gedicht over een jongen die bang is voor spoken, maken de leerlingen een spook-marionet. Het verhaal wordt uitgespeeld met diverse attributen en iedereen doet mee met zijn eigen pop.

Workshop Maskers! - Annet van der Kamp
In een les van 1,5 uur worden er schetsen en ideeën verzameld over monsters en naar aanleiding hiervan maken alle kinderen een gruwelijk eng masker!

Aha! voor schrijven vol verrassingen - Heleen Bosma
Theatervoorstelling van Regine en Moes over dichten, gecombineerd met een les creatief schrijven voor docenten en een les in de klas door Heleen Bosma en Alied van der Meer.

De Droomkaravaan - Theaterbureau Het Verteltheater
Een spetterende vertelling over hoe je dromen werkelijkheid kunnen worden als je erin gelooft. Kleurrijk en muzikaal, met veel verrassende wendingen.

Griezelverhalen uit Oost en West - Theaterbureau Het Verteltheater
Griezelvoorstellingen, verteld door Christina Millet. Ze vertelt expressief en levendig aan jong en oud, heeft een aantal geïllustreerde kinderboeken op haar naam, en runt het vertelpodium Nasrudin Verteltheater te Deventer.