×

Cultuureducatie

Terug naar overzicht

Aanbieder

Yoko Heiligers

Primair Onderwijs

Yoko Heiligers (1983) volgde de opleiding tot illustrator aan kunstacademie ArtEZ te Zwolle. In haar werk spelen dieren vaak de hoofdrol, met humor en verwondering. Ze heeft illustraties gemaakt voor diverse uitgaven, maar bedenkt en illustreert ook haar eigen prentenboeken. In 2012 verscheen Mama, wat zit er op mijn kop?, gevolgd door Grote Kleine Potvis (2014) en Wauw Pauw (2016), dat werd bekroond met de Vlag en Wimpel 2017.
Najaar 2018 verschijnen de eerste twee delen uit haar prentenboekenreeks rondom Dokter Diertje: Dokter Diertje & het hinkende hert en Dokter Diertje & de zielige zwijntjes.
Voor basisscholen heeft ze verschillende workshops ontwikkeld die gebaseerd zijn op haar prentenboeken, maar maatwerk is zeker ook mogelijk.

Naast haar werk als illustrator maakt ze deel uit van Buro Rococo (burorococo.nl), buro voor de tekenacts Prentje Momentje, Tête-à-tête Portret en Uw Ware Zelfie. Deze acts staan op festivals en speciale gelegenheden (o.a. OEROL 2017/2018).

Kinderen maken op een laagdrempelige manier kennis met een illustrator en ze krijgen een kijkje achter de schermen van het boekenvak, waardoor boeken persoonlijker worden.

Over Yoko Heiligers

AdresKoewegje 4

Plaats8021 AG Zwolle

Telefoonnummer06 41812341

Websitehttps://yokoheiligers.nl/

Neem per e-mail contact op

Yoko Heiligers

Producten van Yoko Heiligers

Grote Kleine PotvisPO

Yoko Heiligers

Bekijk product

WAUW PAUW (met Vlag en Wimpel 2017)PO

Yoko Heiligers

Bekijk product

Dokter DiertjePO

Yoko Heiligers

Bekijk product