×

Cultuur & Techniekeducatie

Terugblik Cultuurklik

Bedankt voor je komst en je bijdrage!

Op 8 maart hebben ruim 40 ICC-ers, leerkrachten en directeuren en zo’n 30 cultuuraanbieders elkaar, in een ongedwongen en gezellige sfeer, ontmoet tijdens Cultuurklik. Tijdens het ontvangst in Hedon hebben kinderen van de Nederlandse Jeugd Musical School alle deelnemers welkom gezongen.

‘Klik’

In de foyer waren ruim 40 verschillende cultuurdates tussen scholen en cultuuraanbieders. Gesprekken om elkaar te inspireren en om te ontdekken hoe de cultuuraanbieder kan bijdragen aan het cultuuronderwijs op school. Één van de reacties: “Ik heb interessante gesprekken gevoerd en met iedereen een vervolgafspraak gemaakt”. Daarnaast kon je in de foyer letterlijk of artistiek ‘in gesprek’ met Reuring theater, kunstenaar Karin Gerfen of de post hbo cultuurbegeleider.

Zaalprogramma

In de zaal zijn vijf verschillende leerlijnen gepresenteerd die In de afgelopen jaren samen met scholen zijn ontwikkeld. Deze leerlijnen zijn voor alle scholen beschikbaar. Eén van de bezoekers gaf aan: “Wat is er veel gebeurd de afgelopen jaren. Ik ben echt onder de indruk van de leerlijnen, vooral hoe er vanuit de scholen is gedacht. Het past echt bij onze wensen en wat wij willen”.
Ook werd er aandacht besteed aan een bijzondere Zwolse samenwerking met de Zwolse Stadsproductie rondom ‘De Wilde Deerne’. Onder het genot van een hapje, drankje sloten we deze middag zingend en swingend af met een muzikaal optreden van Kamerspel met band.  


Meer informatie

Wil je meer weten over wat je tijdens Cultuurklik gezien of gehoord hebt? Neem contact op met één van onze adviseurs of klik op onderstaande links voor meer informatie.
Leerlijnen                                                           Nederlandse Jeugd Musical School      

Post HBO Cultuurbegeleider                             Onderwijsavond Sonnevanck          

Reuring Theater                                                Karin Gerfen

Kamerspel                                                        De Wilde Deerne

Orkest van het Oosten