×

Cultuur & Techniekeducatie

Kom met andere ogen kijken

Met kunst ziet, hoort en beleeft iedereen iets anders. Dat is de kracht van kunst! Met een goede reflectie op een kunstbezoek leer je met andere ogen kijken naar de wereld en naar jezelf.
Om dat te bereiken kun je met je groep kunst meemaken op locatie. Binnen dit speciale onderwijsaanbod bekijken, beluisteren en beleven de leerlingen kunst op een culturele plek in Zwolle. Dat is een bijzondere ervaring. Een goede voorbereiding en (creatieve) verwerking helpt de leerlingen meer te zien. Het bijbehorende educatiemateriaal kun je zelf of met een cultuuraanbieder uitvoeren.

In de lessenreeks Meemaken op locatie beleven de leerlingen kunst op een daarvoor ingerichte culturele plek in Zwolle. Een goede voorbereiding en (creatieve) verwerking geeft de leerlingen een verdiepende ervaring. De bijbehorende reflectiebox helpt daar bij.

Wil jij met jouw groep ook meemaken op locatie? Kijk dan bij Cultuuraanbod en vink het filter aan. Let op: dit aanbod wordt continu uitgebreid.

Waar is kijken naar kunst goed voor?

  1. Kijken naar kunst versterkt het waarnemingsvermogen en de verbeeldingskracht.
  2. Kijken naar kunst biedt de mogelijkheid om vanuit verschillende perspectieven naar jezelf èn de wereld om je heen te kijken en leidt tot meer begrip van:
  • jezelf: persoonlijke ontwikkeling, smaakontwikkeling
  • de ander: begrip voor andere invalshoeken en ideeën
  • de wereld: verkenning van een nieuwe/andere wereld, uitbreiding van kennis over de wereld en verschillende visies op de wereld


De educatie bij dit aanbod is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Jolan van de Waeter