×

Cultuur & Techniekeducatie

Terug naar overzicht

Aanbieder

Wilma Wilbrink beeldend kunstenaar en docent

Primair Onderwijs

Na 14 jaar in het basisonderwijs gewerkt te hebben als groepsleerkracht, ben ik gestart met de Docenten opleiding Beeldende Kunst en Vormgeving, DBKV. Na afronding in 2013 begonnen als beeldend kunstenaar en docent, een geweldige combinatie!

Een klein stukje uit mijn visie op beeldend onderwijs:

Beelden zijn overal en altijd om ons heen en zij spelen een belangrijke rol in onze samenleving!

In het beeldend onderwijs leren we leerlingen reflecteren op beelden, geven inzicht in de betekenis van een beeld, de bedoeling van de maker, we leren de beelden te ordenen en te verwerken. Maar ook leren de leerlingen zich beeldend te uiten, ze geven een reactie op de wereld, waaronder de beelden om hen heen, door middel van een eigen beeld met een eigen betekenis. De beelden om ons heen veranderen continue, de meningen van leerlingen, docenten en anderen ook. Het is de taak van het beeldend onderwijs, als onderdeel van het gehele onderwijs aan leerlingen, de leerlingen specifiek te begeleiden bij het reflecteren op en het maken van beelden. Vonkc, de vereniging voor onderwijs, kunst en cultuur, heeft een prachtige cirkel die het beeldonderwijs in drie gebieden verdeelt: het beschouwen van beelden, het visualiseren van beelden en de creativiteitsontwikkeling. Door deze drie onderdelen te leren en te oefenen worden leerlingen:
BEELDBEKWAAM
Leerlingen leren reflecteren op beelden, uit de geschiedenis, uit de wereld om hen heen en leren zelf een betekenisvol beeld maken, waarin ze ervaringen, idee├źn en gevoelens op een creatieve manier uitdrukken, waarmee ze communiceren.

Over Wilma Wilbrink beeldend kunstenaar en docent

ContactpersoonWilma Wilbrink

AdresMimosastraat 1

Plaats8013 SB Zwolle

Telefoonnummer0615343265

Websitehttp://www.wilmawilbrink.nl

Neem per e-mail contact op

Wilma Wilbrink beeldend kunstenaar en docent

Producten van Wilma Wilbrink beeldend kunstenaar en docent

Rivier - KleiPO

Wilma Wilbrink beeldend kunstenaar en docent

Bekijk product