×
Terug naar overzicht

Activiteiten

ICC-netwerk: Ieder kind kans op kunst!

Cultuureducatie

Datum: dinsdag 14 mei

Locatie:

Tijdstip 16:00 - 19:00 uur

Datum en tijd: dinsdag 14 mei 2019, 16.00 - 19.00 uur
Locatie: IKC De Wieden, Beulakerwiede 4, 8033 CS Zwolle

Hoe stimuleer je als school actieve cultuurparticipatie bij kinderen?!
Gun jij het ieder kind om zelf te ervaren hoe leuk het is om te tekenen, schilderen, dansen, muziek maken of toneel te spelen en om hun talenten te ontdekken. Ongeacht achtergrond, wijk, geld, etc. Hoe kun je als school er aan bijdragen dat kinderen aan kunst en cultuur doen en hoe stimuleer je dat? Deze middag zit vol inspiratie en word afgesloten met voeding voor lichaam en geest! 

PROGRAMMA                   

15.45 – 16.00 uur : Inloop met koffie/thee en wat lekkers

16.00 -  16.20 uur : Inspiratiemoment vanuit het project “Alles Stroomt!”

16.20 – 17.30 uur : Mini-markt “cultuurparticipatie” met o.a.:

  • Good practices - Scholen en cultuuraanbieders zijn aan het woord over hoe zij cultuurparticipatie een plek hebben gegeven of gaan geven op diverse Zwolse scholen en beantwoorden graag vragen hierover. Met medewerking van: Vrije School Michaël i.s.m. Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel, ZoGemaakt i.s.m. IKC De Wieden, De Aquarel, Art Heroes i.s.m. Enkschool, Muziekvereniging Excelsior i.s.m. de Morgenster, IKC De IJsselhof i.s.m. Deltion.
  • Fonds Amateurkunst en het Buurtcultuurfonds – Adviseurs Freek en Anne staan voor je klaar om je te informeren over de (financiële) mogelijkheden vanuit deze fondsen. Daarnaast kan je een kijkje nemen op de Kunst & Cultuurwijzer.
  • Stichting Meedoen Zwolle – Deze onafhankelijke stichting verleent in de gemeente Zwolle steun aan kinderen van huishoudens met een minimum inkomen, voor deelname van kinderen aan activiteiten van en buiten school. Zij informeren je graag over de mogelijkheden.
  • Praktische tips – Wat komt er kijken bij het opzetten van projecten en activiteiten rondom cultuurparticipatie? Hoe begin je? We beantwoorden graag je vragen en geven praktische tips.  

17.30 – 17.45 uur : Pauze

17.45  – 19.00 uur : “Doe mee met het ICC-diner!”
Onder het genot van een hapje en drankje gaan we met elkaar in gesprek  over cultuurparticipatie op jouw school en hoe je dit een plek zou willen en kunnen geven. We gaan van een dromend voorgerecht, via een concretiserend hoofdgerecht, naar het toetje van de dag. Namelijk een heldere eerste, realistische vervolgstap waarmee jij aan de slag kan op jouw school!

19.00 uur : Afsluiting

Meld je hier aan

Ja, door het verzenden van dit formulier ga ik akkoord met de privacyverklaring.

ICC-netwerk: Ieder kind kans op kunst!

Andere activiteiten

Dinsdag 23 April

Hoe schrijf je dé sollicitatiebrief?

BibliotheekLocatie: Stadkamer CentrumTijdstip: 10:00 - 11:30 uur

Word je zelden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek? Stuur je een nette brief en klopt je cv, maar ben je al afgewezen voordat ze je hebben...

Lees hier meer over
Woensdag 24 April

Muziekmaatjes Aalanden: Slungel wil niet in bad

BibliotheekLocatie: Stadkamer Aa-landenTijdstip: 09:30 - 10:30 uur

Slungel is net in bad geweest, maar daar is hij helemaal niet blij mee! Zijn eigen, vertrouwde geur is verdwenen... Slungel doet er dan ook alles...

Lees hier meer over
Woensdag 24 April

Wat als ....?: filosoferen over de toekomst met kinderen

BibliotheekLocatie: Stadkamer CentrumTijdstip: 14:30 - 15:30 uur

Wat zou je doen als je 200 jaar oud wordt? Zou je willen dat je foto’s kan maken met je ogen of zou je een chip willen die je slimmer maakt?...

Lees hier meer over
Terug naar overzicht