×
Terug naar overzicht

Activiteiten

International Women’s Day

Bibliotheek

Datum: zondag 8 maart

Locatie: Stadkamer Centrum

Tijdstip 13:30 - 17:30 uur

Het Internationale Vrouwendag-thema 2020 is Vrijheid. Tijd voor een feestje op gebied van vrouwenvrijheid? Zo zit het niet helemaal. Er valt nog veel te verbeteren, zeker in veel andere delen van de wereld!  Klimmen kun je leren is daarom de essentie van dit inspirerende VVAO festijn! Hoe, dat hoor, zie en beleef je deze dag. Er valt veel te ontdekken en ook te vieren om alles wat al bereikt is. Met muziek, inzichten van onderzoeksters, drankjes en hapjes.... en meer.

De middag wordt geopend door Zwolse wethouder Monique Schuttenbeld. Met energietransitie en cultuur in de portefeuille zet zij zich in voor het culturele klimaat van Zwolle en het verkleinen van de kloof tussen arm en rijk.

Boeiende sprekers
Vrouwennetwerkvereniging VVAO - afdeling Zwolle, heeft de charismatische keynote spreker Joan Nunnely bereid gevonden om haar kennis en ervaring te delen.
Joan adviseert organisaties, ondersteunt bij strategische personeelsplanning, dynamisch leiderschap  en talentontwikkeling. Ze onderzoekt wat een organisatie beweegt en bekijkt hoe de structuur en cultuur kunnen bijdragen aan het bereiken van de volgende stap naar kansengelijkheid.
Als lid van het Landelijk Bestuur van D66 zet Joan zich in om talenten te ontwikkelen en zo bij te dragen aan een succesvol, tolerant en inclusief Nederland.

Dat vrijheid niet voor iedereen vanzelfsprekend is, blijkt uit de bijzondere verhalen van drie andere spreeksters uit Afghanistan, Irak en Nederland. Veerkrachtige, heel verschillende vrouwen die uit hun kansarme situatie wisten te klimmen en die ons daar veel over kunnen leren.
Posters en Panel
Na de pauze krijgt iedereen kans haar woordje te doen in een dynamische paneldiscussie, geleid door de even bezielende als deskundige dagvoorzitter, VVAO-ster Praxedis Bouwman. In en na de pauze kun je praten met de verschillende onderzoeksters die bevindingen vanuit verschillende onderzoeksgebieden presenteren op posters.

Programma:
13:30   Opening wethouder
13:35   Dagvoorzitter
13:40    Sprekers
15:15   Pauze met posters: jonge HBO en academische onderzoekers laten zien hoe zij aan hun
            carrière werken
16:00   Paneldiscussie met als centraal thema 'Hoe kunnen wij als vrouwen elkaar ondersteunen om
            onze dromen en doelen te verwezenlijken.
17:00   Aangeklede borrel

Toegang: € 15,- incl. koffie, thee, hapjes 
Aanmelden: https://forms.gle/2B3ZSio5SVHz7Z3E7 

International Women’s Day

Andere activiteiten

Woensdag 19 Februari

Bouw een verhaal: Beer zegt boe!

BibliotheekLocatie: Stadkamer CentrumTijdstip: 09:30 - 10:15 uur

Op de ijzige vlakten van de Noordpool woont een kleine, brutale ijsbeer. Het leukste wat hij kan bedenken, is andere dieren ijskoud laten...

Lees hier meer over
Woensdag 19 Februari

Pretkamer: Carnaval!

BibliotheekLocatie: Stadkamer StadshagenTijdstip: 14:00 - 15:30 uur

Het is alweer bijna Carnaval! En wat hoort er bij Carnaval? Verkleden! Daarom gaan wij vandaag echte carnavalsmaskers maken zoals ze in...

Lees hier meer over
Woensdag 19 Februari

Tekenen met Sietze

BibliotheekLocatie: Stadkamer CentrumTijdstip: 15:00 - 16:30 uur

Als je van tekenen houdt, kom dan in de voorjaarsvakantie naar Stadkamer. Dan gaat Sietze Groenewold samen met jou de mooiste, gekste, grappigste...

Lees hier meer over
Terug naar overzicht