×
Terug naar overzicht

Activiteiten

Moedertaal en madrigaal

Stadkamer, Bibliotheek

Datum: vrijdag 13 december

Locatie: Stadkamer Centrum

Tijdstip 19:30 - 20:30 uur

Nederlandse gedichten en verhalen, theatraal gebracht met gezongen madrigalen door Theater Initiatief Zwolle en Nos Tantum.

Een belangrijke rol in de voorstelling is weggelegd voor zes gedichten van Auke Leistra. Naast schrijver van o.a. gedichten is hij vertaler van Engelse literatuur. Zijn poëzie raakt het hart door de schijnbare eenvoud en de trefzekerheid waarmee hij thema’s als verlaten en verlangen uitbeeldt. Deze thema’s werden de rode draad in de voorstelling.
Verlaten en verlangen zijn begrippen waar wij al van kindsbeen af mee worden geconfronteerd. Daarom zijn veel van de gekozen gedichten en verhalen geschreven vanuit het perspectief van een kind. De teksten worden op een speelse en sobere wijze uitgebeeld.

Gezamenlijke productie van TIZ en Nos Tantum
Nos Tantum bestaat uit vijf zangers die madrigalen uitvoeren. Het madrigaal ontstond in de 14e eeuw in Noord-Italië vanuit de wens voor in de moedertaal (Latijn: matricale) gezongen muziek in plaats van in het kerklatijn. Hierdoor kreeg het madrigaal een overwegend seculier karakter en verspreidde het zich snel door Europa. Met name in Engeland werden talloze madrigalen gecomponeerd.
Theater Initiatief Zwolle werd 9 jaar geleden opgericht door een kleine groep mensen die graag vanuit hun eigen visie toneel wilden maken. Ondertussen is TIZ uitgegroeid tot een theatergroep met ongeveer 12 spelers en 13 voorstellingen onder de riem. Deze voorstelling wordt door vier spelers gebracht.
Wanda Luisman maakte bij de verschillende gedichten en verhalen foto’s die tijdens de voorstelling worden geprojecteerd.
Meer informatie en kaartverkoop via de website van Theater Initiatief Zwolle

Locatie: Stadkamer Centrum
 

Moedertaal en madrigaal

Andere activiteiten

Zaterdag 7 December

Schrijfactie Write for Rights

BibliotheekLocatie: Stadkamer CentrumTijdstip: 10:00 - 19:30 uur

Amnesty Actiegroep Zwolle organiseert de schrijfactie Write for Rights. De actie wordt om 12 uur officieel geopend door wethouder Jeugd, Michiel...

Lees hier meer over
Zaterdag 7 December

De Stad Verbeeldt: fotosalons

Stadkamer, BibliotheekLocatie: Stadkamer CentrumTijdstip: 10:15 - 13:00 uur

De binnenstad van Zwolle. Er is geen andere plek in de stad waar zoveel gebeurt. Er wordt gewoond, gewinkeld, gewerkt en je vindt er allerlei...

Lees hier meer over
Maandag 9 December

Words words words words words

Stadkamer, BibliotheekLocatie: Stadkamer CentrumTijdstip: 19:00 - 20:00 uur

Met de voorstelling Words words words words words sluit Katinka Tiemersma haar bachelor klassieke zang af. Katinka heeft dan wel zang gestudeerd,...

Lees hier meer over
Terug naar overzicht