×
Terug naar overzicht

Activiteiten

Moedertaal en madrigaal

Stadkamer, Bibliotheek

Datum: vrijdag 13 december

Locatie: Stadkamer Centrum

Tijdstip 19:30 - 20:30 uur

Nederlandse gedichten en verhalen, theatraal gebracht met gezongen madrigalen door Theater Initiatief Zwolle en Nos Tantum.

Een belangrijke rol in de voorstelling is weggelegd voor zes gedichten van Auke Leistra. Naast schrijver van o.a. gedichten is hij vertaler van Engelse literatuur. Zijn poëzie raakt het hart door de schijnbare eenvoud en de trefzekerheid waarmee hij thema’s als verlaten en verlangen uitbeeldt. Deze thema’s werden de rode draad in de voorstelling.
Verlaten en verlangen zijn begrippen waar wij al van kindsbeen af mee worden geconfronteerd. Daarom zijn veel van de gekozen gedichten en verhalen geschreven vanuit het perspectief van een kind. De teksten worden op een speelse en sobere wijze uitgebeeld.

Gezamenlijke productie van TIZ en Nos Tantum
Nos Tantum bestaat uit vijf zangers die madrigalen uitvoeren. Het madrigaal ontstond in de 14e eeuw in Noord-Italië vanuit de wens voor in de moedertaal (Latijn: matricale) gezongen muziek in plaats van in het kerklatijn. Hierdoor kreeg het madrigaal een overwegend seculier karakter en verspreidde het zich snel door Europa. Met name in Engeland werden talloze madrigalen gecomponeerd.
Theater Initiatief Zwolle werd 9 jaar geleden opgericht door een kleine groep mensen die graag vanuit hun eigen visie toneel wilden maken. Ondertussen is TIZ uitgegroeid tot een theatergroep met ongeveer 12 spelers en 13 voorstellingen onder de riem. Deze voorstelling wordt door vier spelers gebracht.
Wanda Luisman maakte bij de verschillende gedichten en verhalen foto’s die tijdens de voorstelling worden geprojecteerd.
Meer informatie en kaartverkoop via de website van Theater Initiatief Zwolle

Locatie: Stadkamer Centrum
 

Moedertaal en madrigaal

Andere activiteiten

Vrijdag 13 December

Opgeruimd staat netjes

Stadkamer, BibliotheekLocatie: Stadkamer CentrumTijdstip: 11:00 - 12:00 uur

Elke tweede vrijdag van de maand geeft opruimcoach Tanja Hofsink (van Dat ruimt op!) tijdens dit inloopspreekuur tips voor een opgeruimd huis....

Lees hier meer over
Vrijdag 13 December

Masterclass Zakelijk vloggen

Stadkamer, BibliotheekLocatie: Stadkamer CentrumTijdstip: 13:00 - 14:15 uur

Broadcast yourself! Wil je graag vertrouwen opbouwen bij jouw doelgroep? Wil je onderscheidend zijn? Werken aan betere vindbaarheid? Met een...

Lees hier meer over
Zaterdag 14 December

Mini Verhalenwedstrijd: Een brief aan de kerstman

Stadkamer, BibliotheekLocatie: Stadkamer CentrumTijdstip: 10:30 - 11:30 uur

Emilie verheugt zich op Kerstmis, maar ze is een beetje bang voor de kerstman. En dus schrijft ze hem een brief. Zou jij de kerstman ook iets...

Lees hier meer over
Terug naar overzicht