×
Terug naar overzicht

Activiteiten

De Stad Verbeeldt: Storytelling in beeld en geluid

Bibliotheek

Datum: zaterdag 23 november

Locatie: Stadkamer Centrum

Tijdstip 10:15 - 13:00 uur

De binnenstad van Zwolle. Er is geen andere plek in de stad waar zoveel gebeurt. Er wordt gewoond, gewinkeld, gewerkt en je vindt er allerlei mogelijkheden om elkaar te ontmoeten. Dit brengt een enorme dynamiek met zich mee.
De binnenstad van Zwolle is compact gebouwd met veel winkels, kerken en musea en staat bekend als cultuurhistorische binnenstad met een rijke historie aan verhalen. Als wij spreken over de Binnenstad dan hebben wij het over de wijk binnen de stadsgrachten, maar ook de rand daaromheen buiten de stadsgracht met zicht op de binnenstad. Er wonen ongeveer 3.500 bewoners in de binnenstad, waaronder veel jonge mensen.

Werklab De stad verbeeldt
Dit eerste werklab in het kader van het project De stad verbeeldt staat in het teken van storytelling in fotografie, beeld en geluid. Gertjan Aalders, docent Journalistiek van Windesheim, verzorgt dit eerste werklab wat vooral gaat over beeldverhalen, beeldcultuur en media.
Er wordt een viertal werklabs/ateliers georganiseerd. De eerste lessen staan in het teken van storytelling in fotografie, beeld en geluid door Gertjan Aalders gegeven, docent Journalistiek Windesheim. Daarna kun je twee werklabs/ateliers volgen over fotografie met Bert Janssen of de keuze maken voor audiovisueel beeld.

Heb je passie voor storytelling in fotografie, beeld en geluid, dan ben je van harte welkom. Doe mee met werklabs en maak een eigen beeldverhaal voor de expositie De Stad Verbeeldt, die in mei 2020  te zien zal zijn in Zwolle.
Meer informatie en aanmelden via https://www.destadverbeeldt.nl/stadsgesprekken

De Stad Verbeeldt: Storytelling in beeld en geluid

Andere activiteiten

Maandag 18 November

Filosofisch Café

BibliotheekLocatie: Stadkamer CentrumTijdstip: 19:45 - 22:00 uur

Govert Buijs over het goede leven en de vrije markt Het thema van deze avond is de vrije markt en de invloed daarvan op ons persoonlijk leven. Hoe...

Lees hier meer over
Dinsdag 19 November

Schrijfkamer: Het peper en zout van de schrijver

BibliotheekLocatie: Stadkamer CentrumTijdstip: 19:30 - 21:00 uur

We gaan aan de slag met het peper en zout van de schrijver: stijlfiguren. Zij geven zinnen smaak en geur. In welke verhouding je ze het best kunt...

Lees hier meer over
Woensdag 20 November

Bouw een verhaal: De ridder die niet wilde vechten

BibliotheekLocatie: Stadkamer CentrumTijdstip: 09:30 - 10:15 uur

Als je naar een verhaal luistert, kun je daar je eigen beelden bij bedenken. Meestal blijft dit in je eigen hoofd, maar bij Stadkamer Stadshagen...

Lees hier meer over
Terug naar overzicht