×
Terug naar overzicht

Activiteiten

De Stad Verbeeldt: Storytelling in beeld en geluid

Bibliotheek

Datum: zaterdag 23 november

Locatie: Stadkamer Centrum

Tijdstip 10:15 - 13:00 uur

De binnenstad van Zwolle. Er is geen andere plek in de stad waar zoveel gebeurt. Er wordt gewoond, gewinkeld, gewerkt en je vindt er allerlei mogelijkheden om elkaar te ontmoeten. Dit brengt een enorme dynamiek met zich mee.
De binnenstad van Zwolle is compact gebouwd met veel winkels, kerken en musea en staat bekend als cultuurhistorische binnenstad met een rijke historie aan verhalen. Als wij spreken over de Binnenstad dan hebben wij het over de wijk binnen de stadsgrachten, maar ook de rand daaromheen buiten de stadsgracht met zicht op de binnenstad. Er wonen ongeveer 3.500 bewoners in de binnenstad, waaronder veel jonge mensen.

Werklab De stad verbeeldt
Dit eerste werklab in het kader van het project De stad verbeeldt staat in het teken van storytelling in fotografie, beeld en geluid. Gertjan Aalders, docent Journalistiek van Windesheim, verzorgt dit eerste werklab wat vooral gaat over beeldverhalen, beeldcultuur en media.
Er wordt een viertal werklabs/ateliers georganiseerd. De eerste lessen staan in het teken van storytelling in fotografie, beeld en geluid door Gertjan Aalders gegeven, docent Journalistiek Windesheim. Daarna kun je twee werklabs/ateliers volgen over fotografie met Bert Janssen of de keuze maken voor audiovisueel beeld.

Heb je passie voor storytelling in fotografie, beeld en geluid, dan ben je van harte welkom. Doe mee met werklabs en maak een eigen beeldverhaal voor de expositie De Stad Verbeeldt, die in mei 2020  te zien zal zijn in Zwolle.
Meer informatie en aanmelden via https://www.destadverbeeldt.nl/stadsgesprekken

De Stad Verbeeldt: Storytelling in beeld en geluid

Andere activiteiten

Dinsdag 12 November

Spelen met robots in de Week van de Mediawijsheid

Stadkamer, Bibliotheek, Media- en taaleducatieLocatie: Stadkamer CentrumTijdstip: 14:00 - 16:30 uur

Van dinsdag 12 t/m vrijdag 15 november kun je tussen 14.00 – 16.30 uur spelen met robots. Voor kinderen van 6 tot ongeveer 14 jaar. In het...

Lees hier meer over
Dinsdag 12 November

Lezing over huiselijk geweld

BibliotheekLocatie: Stadkamer CentrumTijdstip: 19:30 - 21:00 uur

Wat gebeurt er achter de voordeur? Voor veel kinderen, vrouwen en mannen is het niet vanzelfsprekend om een veilig huis te hebben. Om...

Lees hier meer over
Woensdag 13 November

Bouw een verhaal: Ridders en prinsessen

BibliotheekLocatie: Stadkamer StadshagenTijdstip: 09:30 - 10:15 uur

Als je naar een verhaal luistert, kun je daar je eigen beelden bij bedenken. Meestal blijft dit in je eigen hoofd, maar bij Stadkamer Stadshagen...

Lees hier meer over
Terug naar overzicht