×
Terug naar overzicht

Activiteiten

KNNV natuurlezing: Natuurinclusief bouwen

Bibliotheek

Datum: woensdag 4 maart

Locatie: Stadkamer Centrum

Tijdstip 20:00 - 21:45 uur

Architecten en stedenbouwkundigen onderzoeken meer en meer de mogelijkheden van het zogenaamde natuurinclusief bouwen. Een voorloper op dat gebied is Maike van Stiphout van DS landschapsarchitecten.
Over het fenomeen natuurinclusief bouwen is recent een boek verschenen met als titel First guide to nature inclusive design. Het is aangetoond dat wanneer mensen opgroeien en wonen in een meer groene stedelijke omgeving dat dit in hoge mate bijdraagt aan het algemene welbevinden. Natuurinclusief bouwen is dus niet alleen goed voor planten en dieren, maar ook goed voor mens en milieu.

KNNV Vereniging voor Veldbiologie, afdeling Zwolle organiseert i.s.m. Stadkamer een serie van zes lezingen over natuur en milieu. De lezingen worden gegeven door landelijk bekende biologen, onderzoekers en hoogleraren en vinden iedere eerste woensdagavond van de maand (september t/m april 2020 m.u.v. de maanden december en januari) plaats.
De laatste lezing in deze reeks vindt plaats op 1 april a.s. Jochem Kühnen (stadsvogeladviseur Vogelbescherming Nederland, Gierzwaluwwerkgroep Nederland) zal dan spreken over de levenswijze en bescherming van de gierzwaluw.
 

Deelname: 5 euro/2,50 euro (leden KNNV en IVN), contant te betalen aan de zaal. Aanmelding vooraf via deze website is niet nodig.

KNNV natuurlezing: Natuurinclusief bouwen

Andere activiteiten

Woensdag 29 Januari

Nationale Voorleeswedstrijd

Media- en taaleducatieLocatie: Stadkamer CentrumTijdstip: 00:00 - 00:00 uur

Voorlezen is niet alleen belangrijk voor de taalontwikkeling, het is ook leuk en gezellig! Ieder jaar gooien leerlingen uit groep 7 en 8 hun...

Lees hier meer over
Woensdag 29 Januari

Muziekmaatjes Aalanden: Moppereend

BibliotheekLocatie: Stadkamer Aa-landenTijdstip: 09:30 - 10:30 uur

Eend is erg mopperig, want de vijver is opgedroogd en ze heeft niemand om mee te spelen. Boven haar hoofd verschijnt een klein grijs wolkje. Ze...

Lees hier meer over
Woensdag 29 Januari

Muziekmaatjes Stadshagen: Moppereend

BibliotheekLocatie: Stadkamer StadshagenTijdstip: 09:30 - 10:30 uur

Eend is erg mopperig want de vijver is opgedroogd en ze heeft niemand om mee te spelen. Boven haar hoofd verschijnt een klein grijs wolkje. Ze...

Lees hier meer over
Terug naar overzicht