×
Terug naar overzicht

Activiteiten

Kunstroute Overijssel

Bibliotheek

Datum: zaterdag 21 september

Locatie: Stadkamer Centrum

Tijdstip 11:00 - 15:00 uur

Kunstroute Overijssel is een vereniging, opgezet voor en door kunstenaars uit de hele provincie. Door het organiseren van gezamenlijke exposities en open galeriedagen laat de vereniging bezoekers kennis maken met kunstenaars uit hun directe omgeving.

Neem vandaag eens een ‘kijkje in de keuken’ van Dolgor, Danielle Broekhuizen en Willie Hakvoort, drie kunstenaars die zijn aangesloten bij Kunstroute Overijssel.

Daniëlle Broekhuizen-Mazzola, geboren (1955) in Zwolle, opgegroeid in Hattemerbroek en Wassenaar, gestudeerd in Amsterdam (UvA). Woonachtig in Wetering (Overijssel) sinds 1982. Vanaf 2000 langzamerhand heeft ze van haar hobby haar beroep gemaakt. Danielle schildert surrealistisch (vaak met een grapje) en teken en pastel realistisch (meestal mens of dier). Ook maakt zij beelden voor binnen en soms voor buiten, voornamelijk van papier. Verder geeft Danielle al 15 jaar schilder- en tekenlessen o.a. model/portret aan de Volksuniversiteit Steenwijkerland/Meppel en workshops in haar atelier in Wetering. Voor meer info www.daniellebroekhuizen-mazzola.com.

Willie Hakvoort
De kleurrijke schilderijen van Willie Hakvoort zijn bij voorkeur opgebouwd uit meerdere verflagen. Door te werken met paletmes en gemengde technieken krijgt deze gelaagdheid nog meer karakter. Haar werk is in de loop der jaren abstracter geworden. Ze ontstaan nu door spontane improvisatie of het landschap dient als inspiratiebron.

Dolgor is geboren in Rusland, in de Siberische stad Tschita, gelegen aan het sprookjesachtige Baikalmeer-gebied dat grenst aan Mongolië en China. Sinds 2003 woont zij in Nederland. Na de tragische gebeurtenissen besloot zij om een nieuwe weg in te slaan. Zij zocht naar de effectieve manieren om kracht en energie te vinden om pijn, verdriet en geestelijke uitputting vrij te laten. Voor haar ontwikkelde dat tot een enorme scheppingsdrang. Zij begon te schilderen. Het was begin van haar genezingsproces – een geestelijke ontwikkeling, soort van persoonlijke evolutie.

Deelname: gratis

Kunstroute Overijssel

Andere activiteiten

Maandag 16 September

Filosofisch Café

BibliotheekLocatie: Stadkamer CentrumTijdstip: 19:45 - 22:00 uur

Dick Kleinlugtenbelt over De mens en de kunst van het leven. Dick Kleinlugtenbelt houdt een lezing over zijn nieuwe boek Moderne levenskunsten,...

Lees hier meer over
Dinsdag 17 September

Extra taalwandeling binnenstad

BibliotheekLocatie: Stadkamer CentrumTijdstip: 15:00 - 16:30 uur

Bekijk de binnenstad van Zwolle met andere ogen. Door te kijken wat er op gebouwen geschreven en soms afgebeeld staat kom je veel te weten over de...

Lees hier meer over
Dinsdag 17 September

Schrijfkamer: Show, don't tell!

BibliotheekLocatie: Stadkamer CentrumTijdstip: 19:30 - 21:00 uur

‘Show, don’t tell’ oftewel vertonen in plaats van vertellen. Een bekende spreuk onder schrijvers, waarbij liever gekozen wordt...

Lees hier meer over
Terug naar overzicht