×
Terug naar overzicht

Activiteiten

Filosofisch Café

Bibliotheek

Datum: maandag 16 september

Locatie: Stadkamer Centrum

Tijdstip 19:45 - 22:00 uur

Dick Kleinlugtenbelt over De mens en de kunst van het leven.

Dick Kleinlugtenbelt houdt een lezing over zijn nieuwe boek Moderne levenskunsten, het derde boek uit een trilogie over levenskunst. In dit boek worden tien levenskunsten besproken. Het gaat o.a. om de kunst met rust te laten, de kunst je eigen ritme te vinden, de kunst van het kiezen, de kunst van het vragen stellen, de kunst van het omgaan met tegenstellingen en de kunst van het genieten.
Deze levenskunsten spelen in op actuele levensvragen, zoals het gevoel geleefd te worden, het constant keuzes moeten maken, onrust, leegte, emoties, hectiek en het indelen van de tijd. De levenskunsten maken het leven lichter. Ze geven energie, versterken de levendigheid en leren juiste omgangsvormen te vinden met levensvragen. Het zijn geen pijnstillers, oplossingen voor de korte termijn. Ze willen rust laten vallen over levenskwesties en een eigen levensstijl laten ontstaan.
Na de pauze is er gelegenheid om met Kleinlugtenbelt in gesprek te gaan en evt. een oefening te doen.

Locatie: Zaal Stadkamer Centrum
Deelname: 6,00/3,00 (studenten)

Filosofisch Café

Andere activiteiten

Zaterdag 20 Juli

Buurtkamer Goud voor Oud

BibliotheekLocatie: Stadkamer CentrumTijdstip: 10:30 - 12:00 uur

Een gezellige start van het weekend voor iedereen op leeftijd. Kom langs voor een bak koffie of thee met iets lekkers en een praatje. Deze eerste...

Lees hier meer over
Terug naar overzicht