×
Terug naar overzicht

Activiteiten

NVBS: Van sneue lijntjes en verdachte dijkjes

Bibliotheek

Datum: woensdag 11 september

Locatie: Stadkamer Centrum

Tijdstip 20:00 - 22:30 uur

Een opgeheven spoorlijn kan al tientallen jaren geleden opgebroken zijn, maar altijd is hij terug te vinden en nooit verdwijnt hij helemaal uit het landschap.

Onder dat motto belichten Michiel ten Broek en Victor Lansink, auteurs van de Atlas van de Verdwenen Spoorlijnen en makers van de website Railtrash, een aantal bekende en minder bekende binnen- en buitenlandse voormalige spoorlijnen. Wat is er in het landschap nog te vinden?
Met actuele beelden en historisch fotomateriaal nemen ze je mee op een speurtocht door dit deel van de spoorweghistorie. Aan bod komen Nederlandse lokaalspoorwegen en lijnen van internationale allure, zoals de NBDS-lijn. Verder laten Victor en Michiel hun licht schijnen over enkele spectaculaire en militair-strategische, maar niettemin verdwenen spoorlijnen in Duitsland en Frankrijk en vertellen ze over hun onderzoeksmethodes.

Deelname: 2,50 (contant te betalen aan de zaal)

NVBS: Van sneue lijntjes en verdachte dijkjes

Andere activiteiten

Zaterdag 20 Juli

Buurtkamer Goud voor Oud

BibliotheekLocatie: Stadkamer CentrumTijdstip: 10:30 - 12:00 uur

Een gezellige start van het weekend voor iedereen op leeftijd. Kom langs voor een bak koffie of thee met iets lekkers en een praatje. Deze eerste...

Lees hier meer over
Terug naar overzicht