×
Terug naar overzicht

Activiteiten

Duurzame monumenten

Bibliotheek

Datum: dinsdag 10 september

Locatie: Stadkamer Centrum

Tijdstip 19:30 - 21:00 uur

Het is natuurlijk prachtig om in een monument te wonen of te werken. Maar een oud gebouw brengt ook de nodige uitdagingen met zich mee.
Soms is de indeling niet meer van deze tijd. Nog vaker rijzen de energielasten de pan uit. Duurzaam en energiezuinig omgaan met een monument start vaak met kleine maatregelen. Ingrijpendere maatregelen vragen om maatwerk en goede aansluiting bij de kwaliteiten en mogelijkheden van het gebouw. Hoe verduurzaam je een monument zonder afbreuk te doen aan de uitstraling en monumentale waarde en voeg je daarbij gebruiksgemak en comfort toe?

Maartje van den Berg en Leyla Godoy van Blossom Architecture vertellen je er tijdens deze lezing alles over. Aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden laten zij zien wat mogelijk is. Ze leggen uit wat de monumentencommissie belangrijk vindt. Daarnaast laten Maartje en Leyla zien hoe het proces in zijn werk gaat om tot een duurzaam monument te komen.
Na afloop van deze korte lezing is er gelegenheid om vragen te stellen en met beide architecten in gesprek te gaan.

Locatie: zaal Stadkamer Centrum
Deelname: gratis

Duurzame monumenten

Andere activiteiten

Zaterdag 20 Juli

Buurtkamer Goud voor Oud

BibliotheekLocatie: Stadkamer CentrumTijdstip: 10:30 - 12:00 uur

Een gezellige start van het weekend voor iedereen op leeftijd. Kom langs voor een bak koffie of thee met iets lekkers en een praatje. Deze eerste...

Lees hier meer over
Terug naar overzicht