×
Terug naar overzicht

Activiteiten

Herkennen en aanpakken van pesten

Bibliotheek

Datum: dinsdag 24 september

Locatie: Stadkamer Centrum

Tijdstip 19:30 - 21:00 uur

#welovesociety geeft een gratis voorlichting voor ouders/verzorgers/professionals rondom het herkennen en aanpakken van pesten. Dit in het kader van de landelijke week tegen pesten van 23 t/m 27 september met als thema ‘wees een held met elkaar’. Een goede start voor een fijn en veilig schooljaar.

Sharien  van #welovesociety geeft voorlichting over de achtergronden van pesten, het belang van een positief zelfbeeld en het hebben van voldoende zelfvertrouwen voor nu en in de toekomst. Want ook op latere leeftijd is de impact van pesten nog merkbaar.  #welovesociety biedt de door Stichting Omgaan met Pesten ontwikkelde Sta Sterk Methodiek trainingen en antipestprogramma’s aan.
Er start na de herfstvakantie zowel in Zwolle als Kampen een nieuwe Sta Sterk training. De training heeft in de afgelopen jaren laten zien dat zij zich onderscheidt van andere antipestmethodes en weerbaarheidstrainingen en is daarom opgenomen in de databank effectieve jeugdinterventies.

Toegang : gratis, wel reserveren www.welovesociety.nl/aanmelden

“De impact van pesten blijft onverminderd groot”
Van 23 tot en met 27 september vindt de landelijke week tegen pesten plaats. Duizenden scholen (po en vo) doen mee en maken daarmee een goede start voor een fijne en veilige school. Een belangrijk moment welke dit jaar in het teken staat van ‘wees een held met elkaar’. Op dinsdag 24 september geeft #welovesociety een gratis voorlichting voor ouders/verzorgers/professionals in de Stadkamer Centrum in Zwolle rondom het herkennen en aanpakken van pesten. Op woensdag 25 september wordt deze avond herhaald in de Bibliotheek in Kampen.

“Het blijft verdrietig dat pesten nog altijd een groot probleem vormt,” zegt Sharien van Arendonk, trainer bij #welovesociety. “De impact van pesten blijft onverminderd groot en kan veel schade teweegbrengen. De tijd waarin we leven maakt het er niet eenvoudiger op. In het online contact dat kinderen op steeds jongere leeftijd met elkaar hebben gaat veel mis. Ook cyberpesten vormt een groot probleem. Met onze voorlichtingen en trainingen bieden wij veel kinderen, jongeren, ouders, vrijwilligers en professionals om hen heen, een steun in de rug. We maken voor mensen het verschil, door naar ze te luisteren, door ze te zien en door pesten bespreekbaar te maken, te voorkomen, aan te pakken en op te lossen.” 

Sharien van Arendonk van #welovesociety geeft een voorlichting over de achtergronden van pesten, het belang van een positief zelfbeeld en het hebben van voldoende zelfvertrouwen voor nu en in de toekomst. Want ook op latere leeftijd is de impact van pesten nog merkbaar.  #welovesociety biedt de door Stichting Omgaan met Pesten ontwikkelde Sta Sterk Methodiek trainingen en antipestprogramma’s aan. Er start na de herfstvakantie zowel in Zwolle als Kampen een nieuwe Sta Sterk training. De training heeft in de afgelopen jaren laten zien dat zij zich onderscheidt van andere antipestmethodes en weerbaarheidstrainingen en is daarom opgenomen in de databank effectieve jeugdinterventies. #welovesociety biedt naast deze training, ook voorlichtingen en trainingen aan voor het onderwijs, bedrijfsleven en de (semi) overheid rondom onder andere onderwerpen als discriminatie, online privacy en cyberpesten. #welovesociety confronteert mensen direct, waardoor positief gedrag wordt beïnvloed. Het doel: samen werken aan een maatschappij waarin iedereen met respect en waardering met elkaar om gaat.

De voorlichtingsavonden over pesten zijn bedoeld om ouders/verzorgers/professionals te informeren over de achtergronden van pesten, het signaleren van pesten en wat je er aan kunt doen. De voorlichtingen beginnen zowel op 24 september in de Stadkamer Centrum in Zwolle als op 25 september in de bibliotheek in Kampen om 19.30 uur. De inloop is vanaf 19.15 uur.

Aanmelden kan tot uiterlijk 22 september via de website www.welovesociety.nl/aanmelden

Herkennen en aanpakken van pesten

Andere activiteiten

Woensdag 18 September

Cursus Open Boek

Media- en taaleducatieLocatie: Stadkamer CentrumTijdstip: 14:00 - 17:00 uur

Word deskundige in leesonderwijs In september start de cursus Open Boek. Schrijf je in voor deze cursus en word leescoördinator op jouw...

Lees hier meer over
Woensdag 18 September

Kinderscience café over muziek&dans

BibliotheekLocatie: Stadkamer CentrumTijdstip: 14:30 - 16:30 uur

Zabuki organiseert interessante wetenschap middagen voor kinderen van 7 tot 12 jaar die willen experimenteren, onderzoeken en meer willen weten...

Lees hier meer over
Donderdag 19 September

Zakelijk bloggen voor ondernemers

Stadkamer, BibliotheekLocatie: Stadkamer CentrumTijdstip: 19:00 - 21:00 uur

Je bent zzp'er en wilt meer uit je zakelijke blog halen: meer bereik, meer impact en meer omzet. Daar is een steengoede blogstrategie voor...

Lees hier meer over
Terug naar overzicht