×
Terug naar overzicht

Activiteiten

Cursus Beeldend vaardig

Cultuureducatie

Datum: woensdag 2 oktober

Locatie: Stadkamer Centrum

Tijdstip 19:30 - 21:30 uur

Als er op school gewerkt wordt met klei blijft het vaak bij het maken van een eenvoudig duimpotje. Klei is echter een heel veelzijdig materiaal, waarmee je vrij en plastisch kunt werken, maar ook kunt bouwen, construeren en zelfs schilderen. Door te experimenteren met de specifieke eigenschappen van klei, diverse soorten en de combinatie met andere materialen ontdek je een scala aan nieuwe mogelijkheden. Bovendien, het werken met klei is een boeiend en creatief proces waar je je even heerlijk in kunt verliezen!

In drie atelierlessen ervaar je hoe het vertrouwen in eigen kunnen groeit door zelf te doen en te maken. Tijdens de 1e les oefenen we diverse basistechnieken en leer je hoe je hiermee vanuit eenvoudige waarneming verschillende vormen kunt maken.
In de 2e les gaan we experimenteren met grotere vormen, onderzoeken hoe je spannende oppervlakte structuren kunt maken en het effect van kleur kunt gebruiken.
In de 3e les combineren we klei met andere materialen zoals textiel, wol en natuurlijke materialen en dit leidt weer tot een heel nieuw experiment met verrassende en vrije vormen.
Tijdens de lessen kijken we samen naar het gemaakte werk, laten we ons inspireren door kunstenaars en ontdekken hoe je de werking van een beeld kunt versterken. We wisselen ervaringen uit en maken de vertaalslag naar het begeleiden van het creatieve proces bij kinderen en de toepassing van klei in de klas.

Wil je zelf ervaren hoe leuk het werken met klei kan zijn of wil je inspiratie voor de lessen in je eigen klas? Geef je dan op voor deze praktische cursus waarin je experimenteert met diverse technieken en toepassingen. Er kan veel meer dan je denkt! Je traint je eigen vaardigheden en het werken vanuit de procesgerichte didactiek. Na afloop van de lessenserie voel je je vrijer in je eigen beeldende lessen.

De cursus Beeldend Vaardig werd afgelopen jaar met groot enthousiasme gevolgd door leerkrachten en wordt gegeven door kunstdocent Monica Sierat van kunstcollectief ZoGemaakt. Monica heeft ruim 25 jaar praktijkervaring als docent en educator. Zij ontwerpt kunstlessen en cultuurprojecten en geeft les in het basisonderwijs, HBO en Centra voor de Kunsten. Haar opleiding volgde ze aan de Academie voor de Kunsten Arnhem.

Data: 2, 16 en 30 oktober 2019
Tijd: 19.30-21.30 uur
Locatie: Stadkamer Centrum, Zeven Alleetjes 1A
Kosten: € 50 p.p. 
Deze cursus is bedoeld voor leerkrachten.

Meld je hier aan

Het maximaal aantal aanmeldingen is 12.

(* verplicht veld)

Ja, door het verzenden van dit formulier ga ik akkoord met de privacyverklaring.

Cursus Beeldend vaardig

Andere activiteiten

Maandag 16 September

Filosofisch Café

BibliotheekLocatie: Stadkamer CentrumTijdstip: 19:45 - 22:00 uur

Dick Kleinlugtenbelt over De mens en de kunst van het leven. Dick Kleinlugtenbelt houdt een lezing over zijn nieuwe boek Moderne levenskunsten,...

Lees hier meer over
Dinsdag 17 September

Extra taalwandeling binnenstad

BibliotheekLocatie: Stadkamer CentrumTijdstip: 15:00 - 16:30 uur

Bekijk de binnenstad van Zwolle met andere ogen. Door te kijken wat er op gebouwen geschreven en soms afgebeeld staat kom je veel te weten over de...

Lees hier meer over
Dinsdag 17 September

Schrijfkamer: Show, don't tell!

BibliotheekLocatie: Stadkamer CentrumTijdstip: 19:30 - 21:00 uur

‘Show, don’t tell’ oftewel vertonen in plaats van vertellen. Een bekende spreuk onder schrijvers, waarbij liever gekozen wordt...

Lees hier meer over
Terug naar overzicht