×
Terug naar overzicht

Activiteiten

WINDKRACHT 12 - Bouwstenen van het denken

Cultuureducatie

Datum: dinsdag 15 oktober

Locatie: Stadkamer Centrum

Tijdstip 19:00 - 21:30 uur

Bouwstenen van het denken
vleugels voor culturele competenties

Bij goed cultuuronderwijs ontwikkelen we de culturele competenties van onze leerlingen. Zo leren ze onder andere creëren, oriënteren en reflecteren. Maar kun je wel werken aan deze competenties als een leerling (nog) niet goed is in bijvoorbeeld vergelijken, een bouwsteen van het denken. In deze interactieve lezing wordt je meegenomen in de bouwstenen van het denken (cognitieve functies) en hoe die in relatie staan tot culturele competenties. Met af en toe een opdracht om zelf te ervaren, te onderzoeken en om je te verbazen! Het geeft je inzicht op welke manier je bewust kunt bijdragen aan het ontwikkelen van culturele competenties bij kinderen.

Deze lezing wordt gegeven door Paula Hoonhout, directeur Cultuurprofielschool Wereldwijs in Amsterdam Zuid-Oost. Zij is afgestudeerd als kunsthistorica en een Master op het gebied van mediërend leren.

Als we beter snappen welke cognitieve functies we moeten stimuleren bij onze kinderen dan bouwen we bekwamer aan het ontwikkelen van culturele competenties.”

Inloop: 19.00 uur:
Aanvang: 19.30 uur

(* verplicht veld)

Ja, door het verzenden van dit formulier ga ik akkoord met de privacyverklaring.

WINDKRACHT 12 - Bouwstenen van het denken

Andere activiteiten

Zaterdag 20 Juli

Buurtkamer Goud voor Oud

BibliotheekLocatie: Stadkamer CentrumTijdstip: 10:30 - 12:00 uur

Een gezellige start van het weekend voor iedereen op leeftijd. Kom langs voor een bak koffie of thee met iets lekkers en een praatje. Deze eerste...

Lees hier meer over
Terug naar overzicht