×
Terug naar overzicht

Activiteiten

Cybercrime herkennen

Stadkamer, Bibliotheek

Datum: vrijdag 17 mei

Locatie: Stadkamer Centrum

Tijdstip 10:00 - 11:30 uur

Veilig Internet, hoe doe je dat? Deel 1

U bent actief op internet en social media. En u doet dit graag op een veilige manier.

In een serie van drie workshops wordt u weerbaar tegen alle gevaren van internet en social media. U leert waar u op moet letten om veilig te kunnen internetten, telefoneren en welke gegevens u beter niet kunt afgeven aan derden.
En u leert over de vele andere zaken waarmee u dagelijks wordt geconfronteerd via het internet. Zoals fraude, phising, koop- en verkoopfraude, inbreuk op privacy door eigen gedrag of het gedrag van anderen. Ook wordt ingegaan op de wetgeving rondom internet privacy zoals de privacywet AVG en de nieuwe betaalwet PSD2 (de nieuwe wet waarin banken worden verplicht uw gegevens te verstrekken aan derden).

De cursus bestaat uit drie praktische workshops, op vrijdagen van 10.00 tot 11.30 uur die afzonderlijk gevolgd kunnen worden.

Aan het einde van de workshop krijgt u een samenvatting van het geleerde die u kunt gebruiken als handreiking tijdens het internetten.

17 mei: workshop Cybercrime herkennen

In dit eerste deel wordt ingegaan op alle vormen van cybercrime, zoals virussen, malware, hacken en identiteitsfraude. We zien voorbeelden van cybercrime via internet, sms en social media en u leert hoe u deze kunt herkennen. Verder leert u welke gegevens u beter niet kunt afgeven en hoe u zich kunt wapenen tegen cybercrime.

Datum: 17 mei 2019
Tijd: 10.00 - 11.30 uur
Locatie: Stadkamer Centrum
Toegang: 5,- (incl. koffie/thee) - kaartverkoop hieronder

Andere workshops in deze reeks:
24 mei: Verdedig je tegen fraude
7 juni: Privacy is een recht

 

Cybercrime herkennen

Andere activiteiten

Dinsdag 23 April

Hoe schrijf je dé sollicitatiebrief?

BibliotheekLocatie: Stadkamer CentrumTijdstip: 10:00 - 11:30 uur

Word je zelden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek? Stuur je een nette brief en klopt je cv, maar ben je al afgewezen voordat ze je hebben...

Lees hier meer over
Woensdag 24 April

Muziekmaatjes Aalanden: Slungel wil niet in bad

BibliotheekLocatie: Stadkamer Aa-landenTijdstip: 09:30 - 10:30 uur

Slungel is net in bad geweest, maar daar is hij helemaal niet blij mee! Zijn eigen, vertrouwde geur is verdwenen... Slungel doet er dan ook alles...

Lees hier meer over
Woensdag 24 April

Wat als ....?: filosoferen over de toekomst met kinderen

BibliotheekLocatie: Stadkamer CentrumTijdstip: 14:30 - 15:30 uur

Wat zou je doen als je 200 jaar oud wordt? Zou je willen dat je foto’s kan maken met je ogen of zou je een chip willen die je slimmer maakt?...

Lees hier meer over
Terug naar overzicht