×
Terug naar overzicht

Activiteiten

Ervaring is een verrijking

Bibliotheek

Datum: donderdag 21 maart

Locatie: Stadkamer Centrum

Tijdstip 09:30 - 12:00 uur

Interactieve workshop van De Broekriem voor met name de oudere, ervaren werkzoekenden. Loopbaancoach Ilona Klein Heerenbrink maakt korte metten met de vooroordelen ten aanzien van oudere werknemers met veel ervaring. Zij hoeven niet meer overtuigd te worden van hun toegevoegde waarde voor een organisatie. Daarom reikt ze de tools en argumenten aan om het gesprek met werkgevers aan te gaan.
Hoe pareer je op voorhand, in je brief en CV, in je gesprek en achteraf bezwaren en tegenwerpingen van werkgevers? Hoe kom je binnen voor die droomjob die je hebt gezien. Waar valt die werkgever voor? Wat moet je over het voetlicht brengen in plaats van al die ervaring?

In deze bijzonder interactieve workshop wordt uitgewisseld wat je daarbij als ervaren werkzoekende beslist wel en niet moet doen. Centraal staat profilering waarin drijfveren, talenten, kennis en ervaring worden benadrukt. Kortom: aandacht vestigen op de persoonlijke meerwaarde en niet op leeftijd. Daarbij wordt er ingezoomd op moderne vormen van solliciteren: het ‘nieuwe’ solliciteren versus het ‘traditionele’ solliciteren.
De workshop wordt gegeven door Ilona Klein Heerenbrink. Ilona richt zich via haar eigen bedrijf “Ik Aan Zet” op loopbaanoriëntatie en -onderzoek en op sollicitatietraining. Door haar brede interesse in verschillende doelgroepen weet ze wat er speelt in verschillende leeftijdsfasen, zo ook bij de oudere werknemers met veel ervaring.

DeBroekriem is een landelijk activiteitenplatform voor en door werkzoekenden. In-between-jobbers organiseren inspirerende meet-ups en workshops voor werkzoekenden. Deelnemers werken actief aan het onderhouden en uitbreiden van hun netwerk en ontmoeten collega-baanzoekers.

Locatie: Stadkamer , Zeven Alleetjes 1a te Zwolle.
Deelname is gratis na aanmelding via debroekriem.nl/event/ervaring-is-een-verrijking/

Ervaring is een verrijking

Andere activiteiten

Dinsdag 19 Maart

High-haak

BibliotheekLocatie: Stadkamer ZuidTijdstip: 14:00 - 16:00 uur

Om de twee weken kun je in Stadkamer Zuid op dinsdagmiddag (in de even weken) meedoen met High-haak, een ontmoetingsplek voor iedereen die van...

Lees hier meer over
Dinsdag 19 Maart

Belastingvoorlichting Stadkamer Centrum

BibliotheekLocatie: Stadkamer CentrumTijdstip: 14:00 - 16:00 uur

Heeft u vragen over inkomsten, kosten en andere regelingen of aftrekposten die van belang zijn voor de belastingaangifte van 2019, kom dan naar...

Lees hier meer over
Dinsdag 19 Maart

Voorlezen aan ouderen

BibliotheekLocatie: Stadkamer CentrumTijdstip: 19:00 - 22:00 uur

Workshop voor familieleden, mantelzorgers en vrijwilligers, die willen voorlezen aan ouderen. Aan bod komt het voorlezen zelf, het uitzoeken van...

Lees hier meer over
Terug naar overzicht