Terug naar overzicht

Activiteiten

Cursus Beeldend Vaardig

Cultuureducatie

Datum: woensdag 17 april

Locatie:

Tijdstip 19:30 - 22:00 uur

Vaak is tekenen en schilderen een herinnering aan de kindertijd, met in het beste geval eindeloze tekenuren tijdens een regenachtige herfstvakantie of een inspirerende juf of meester in de klas, die je liet experimenteren met materialen en technieken. Nu lijkt er geen tijd meer voor te zijn óf we denken het simpelweg te zijn verleerd. En dat terwijl iets creëren ons eigen is en we kunnen genieten van samen iets moois maken…

Inhoud
In 3 atelierlessen ervaar je hoe het vertrouwen in eigen kunnen weer kan groeien door zelf te doen en te maken. Elke les heeft een inspirerend onderwerp met veel creatieve mogelijkheden.
Tijdens de 1e les staan tekentechnieken met verschillende materialen en het werken met lijn, vorm en compositie centraal. Je leert ook hoe je vanuit een eenvoudige waarneming tot een verrassende en persoonlijke tekening kunt komen.
In de 2e les gaan we los met schilderen en het werken op groot formaat. Naast lijnen en vormen speelt hier ook het mengen van kleuren en spanning oproepen met licht en donker een belangrijke rol.
In de 3e les werken we met gemengde technieken en collage, waarbij diverse materialen zoals textiel, papiersoorten, witte latex, teken- en schildermaterialen gecombineerd kunnen worden. Het oppervlak van het werk gaat zo ook meedoen.
Tijdens de lessen kijken we samen naar het gemaakte werk en laten we ons inspireren door kunstenaars. We wisselen ervaringen uit en maken de vertaalslag naar het begeleiden van het creatieve proces bij kinderen en de toepassing van tekenen en schilderen in de klas.

Aanmelden
Wil je ontdekken hoe leuk tekenen en schilderen kan zijn of wil je inspiratie voor lessen in je eigen klas? Geef je dan op voor deze praktische cursus waarin je diverse materialen en gemengde technieken ontdekt. Er kan veel meer dan je denkt! Je traint je eigen vaardigheden en het werken vanuit de procesgerichte didactiek. Na afloop van de lessenserie voel je je vrijer in je eigen beeldende lessen.

De eerste cursussen Beeldend Vaardig werden vorig jaar met groot enthousiasme ontvangen door Zwolse PO leerkrachten. Beeldend Vaardig wordt in Zwolle verzorgd door kunstcollectief ZoGemaakt en gegeven door kunstdocent Monica Sierat. Monica heeft ruim 25 jaar ervaring als docent en educator. Zij ontwerpt kunstlessen en cultuurprojecten en geeft les in het basisonderwijs, HBO en Centra voor de Kunsten. Haar opleiding volgde ze aan de Academie voor de Kunsten Arnhem en behaalde de Master Kunsteducatie aan de Hanze Hogeschool Groningen.

Data: woensdag 17 april, 8 mei en 22 mei 2019
Tijdstip: 19.30 -22.00 uur
Locatie: Stadkamer centrum, Zeven Alleetjes 1a, 8011 CV Zwolle
Kosten: € 50 p.p.
Doelgroep: Leerkrachten en docenten van Zwolse scholen
 

Meld je hier aan

Ja, door het verzenden van dit formulier ga ik akkoord met de privacyverklaring.

Cursus Beeldend Vaardig

Andere activiteiten

Zaterdag 23 Februari

Doe mee(r) met een boek: Jules in de winter

BibliotheekLocatie: Stadkamer CentrumTijdstip: 10:30 - 11:30 uur

Het heeft gesneeuwd en Jules gaat met papa naar buiten. Eerst kleden ze zich warm aan. Ze nemen de slee en schaatsen mee. Op de vijver rijdt papa...

Lees hier meer over
Zaterdag 23 Februari

Single Supermom Event

BibliotheekLocatie: Stadkamer CentrumTijdstip: 11:00 - 14:00 uur

Met en over Single Supermoms wordt er een feestelijke middag georganiseerd met allerlei ingrediënten. Denk aan muziek, cabaret, hapjes,...

Lees hier meer over
Zaterdag 23 Februari

Doe mee(r) met een boek: Jules in de winter

BibliotheekLocatie: Stadkamer CentrumTijdstip: 11:30 - 12:30 uur

Het heeft gesneeuwd en Jules gaat met papa naar buiten. Eerst kleden ze zich warm aan. Ze nemen de slee en schaatsen mee. Op de vijver rijdt papa...

Lees hier meer over
Terug naar overzicht