Stadkamer smaakt naar meer!

Stadkamer smaakt naar meer is een programma met verschillende culinaire activiteiten. Op deze pagina zie je een overzicht van de activiteiten die op dit moment in Stadkamer te bezoeken zijn. Zo hebben we de terugkerende activiteiten 'kijkje in de keuken' en 'Tegenlicht in de Stad!". 

Kijkje in de keuken

Tijdens Kijkje in de Keuken ontmoet je een nieuwe culinaire cultuur. Elke editie heeft een andere gastspreker met hun eigen culturele achtergrond. Tijdens deze activiteiten hoor je verhalen over verschillende eetculturen en proef je de lekkerste gerechten. 

Volgende editie

Tegenlicht in de Stad!

In het nieuwe programma 'Tegenlicht in de Stad!' van Stadkamer Zwolle en Club Cele zetten we Zwolle (weer) in beweging. We stellen onszelf de vraag: hoe gaan we op een verantwoorde(r) en duurzame(re) manier om met ons voedsel, nu en vooral in de toekomst? Een vraag die wij ons ook in onze stad moeten afvragen, want eten doen we immers allemaal. Van de boer, je eigen balkon, uit je (moes)tuin tot op je bord – hoe werkt dit dan, en hoe lang gaat het nog op de manier die wij gewend zijn? 17 mei was de laatste editie.

Holy Shit!

Van mond, tot kont, tot grond en weer opnieuw… dat is de missie van Broodje Poep. Elke keer als we doorspoelen verspillen we waardevolle voedingsstoffen voor de landbouw. Zonde! Door menselijk poep en plas in te zetten als compost kan het ons helpen om het gebruik van uitputtelijke voedingsstoffen in de landbouw te verminderen. Maar hoe krijgen we dit voor elkaar? Zitten boeren daar wel op te wachten? En hoe heffen we het taboe rondom dit onderwerp op? Na de fascinerende documentaire en een goed gesprek met makers Fides Lapidaire en Yanna Hoek staat de Broodje Poep foodtruck buiten op je te wachten. Daar wordt een overheerlijk broodje bereidt waarvan de ingrediënten groot zijn geworden op compost van menselijk poep en plas. Kom en oordeel zelf: is een broodje poep nou echt zo gek? Meld je aan via de knop hieronder.

Aanmelden

Kijk ook eens naar