Ik Toon Zwolle

Van 21 t/m 27 mei vindt IK TOON weer plaats! Tijdens IK TOON vieren we de amateurkunst en zorgen Zwolse amateurkunstenaars weer voor inspiratie, plezier, ontroering en nog veel meer. Het programma is in grote lijnen bekend en we zijn nog druk bezig om de laatste puntjes op de i te zetten. Wil je niks missen over IK TOON? Hou ons in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. 

Programma

21 & 22 mei

IK TOON - Op de stoep

21 mei - 1 juli

IK TOON - Expo

23 mei

IK TOON - PR-Workshop leer een goede video maken

25 mei

IK TOON - Lege Stoelen in 't Park

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 21 & zondag 22 mei

IK TOON - Op de stoep

Een tractor met platte kar en flink wat strobalen maken samen het podium en de tribune van IK TOON op de stoep. Bij dit bijzondere concept komen amateurartiesten naar de Zwolse wijken om onversterkt met hun act op te treden. Niet alleen een leuke manier om nieuwe artiesten te ontdeken, maar ook een speelse manier om je buurtgenoten weer eens te ontmoeten. IK TOON op de stoep wordt samen met zwolle Unlimited organiseerd en het exacte programma maken we later bekend. 

Welke optredens ga jij bezoeken? Klik op ondertsaande buttons voor de locaties en tijden van de optredens!

 

Zaterdag 21 mei - 1 juli

IK TOON - Expo

Cursisten van het Zwols instituut voor kunst ZINKWIT exposeren van 21 mei tot 1 juli in Stadkamer. Speciaal voor de Week van de Amateurkunst heeft ZINKWIT een expositie samengesteld van ervaren amateurkunstenaars. Dit atelier uit de Oude Ambachtsschool geeft creatief talent de kans om hun skills te verdiepen met cursussen voor schilderen, aquarelleren en illustreren. Dat levert een mooie diversiteit in kunstniveaus en stijlen. Kom langs bij Stadkamer aan de Zeven Alleetjes en laat je verwonderen door het artistieke talent uit eigen stad.

Maandag 23 mei

IK TOON - PR-workshop – Leer een goede video maken

Maandag 23 mei is de gelegenheid om de PR rondom je vereniging een flinke impuls te geven. Tijdens de workshop IK TOON PR leer je hoe je een interessante, aantrekkelijke korte video maakt en deze kan inzetten om een (nieuw) publiek te bereiken en leden te werven voor je vereniging of groep.

Wil je meedoen? Neem dan een laptop en mobiele telefoon mee. De workshop vindt plaats bij Stadkamer aan de Zeven Alleetjes. Inloop is om 19.15 uur, de workshop start 19.30 uur en duurt tot 22.00 uur. Omdat er ook geoefend gaat worden met het maken van een video, is het verstandig om met 2 mensen van je vereniging of stichting te komen. 

 

Woensdag 25 mei

IK TOON - Lege Stoelen in 't Park

Sfeervol genieten van poëzie tijdens de ondergaande zon? Kom het beleven tijdens de poëziewandeling van het Zwolse open dichtpodium Lege Stoelen, in Park de Wezenlanden op woensdagavond 25 mei. Deelnemers verzamelen zich rond 21:00 uur op een centraal punt in het park en vertrekken, afhankelijk van het aantal deelnemers, in groepen van tien tot vijftien wandelaars.

‘Gewapend’ met een plattegrond en olielamp gaan ze samen met een gids op pad. Onderweg passeren ze zes licht- en dichtpunten waar ze worden verrast door voordrachten van Lege Stoelen dichters. Elke voordracht duurt ongeveer vijf tot zeven minuten, de poëziewandeling is naar verwachting rond 22:15 uur afgelopen. Houd jij van poëzie, of wil je ontdekken wat het is? Dan mag je deze avond zeker niet missen.

Lege Stoelen is hét open dichtpodium van Zwolle dat elke tweede donderdagavond van de maand wordt georganiseerd in De Nieuwe Keuken aan het Assendorperplein. Het poëziepodium biedt een veilige, inspirerende plek voor beginnende én ervaren dichters, muzikanten, verhalenvertellers en andere makers. Kom kijken, luisteren en genieten. En als je wilt; kom voordragen, kom zingen, kom vertellen. We bieden je graag een podium en een luisterend oor. Je kunt je hier aanmelden.

 

Kijk ook eens naar